Öğretim ücretlerine ilişkin flaş karar! Bazı öğrencilerin ücretlerini Devlet karşılayacak

Öğretim ücretlerine ilişkin flaş karar! Bazı öğrencilerin ücretlerini Devlet karşılayacak
Cumhurbaşkanı kararı ile olağanüstü hal ilan edilen illerde yaşayan ya da o illerde yükseköğrenim gören öğrencilerin ve Gazze'de ikamet eden öğrencilerin ikinci öğretim ücretlerinin devlet tarafından karşılanacak. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı kararı ile Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Kararda yapılan değişiklik Resim Gazete'de yayımlanarak yürürlüğü girdi.

resimgy.jpg

Kararda olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ya da o illerde öğrenim gören lisans ve lisansüstü öğrencileri ikinci dönem öğrenim ücretlerinden muaf tutuldu. Eğer 2023-2024 öğrenim yılı için ödeme alındı ise de öğrencilere bu ücretim iade edileceği açıklandı.

Öğrenim ücretleri ile ilgili Cumhurbaşkanı Kararı şöyle:

"Ailesi veya kendisi Cumhurbaşkanı Kararı ile olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ve herhangi bir Devlet yükseköğretim kumunda örgün öğretim programlarına devam eden önlisans ve lisans öğrencilerinin ödemesi gereken"

"Ya da olağanüstü hal ilan eden illerde herhangi bir Devlet yükseköğretim kurumunda örgün öğretim programlarına devam eden önlisans ve lisans öğrencilerinin ödemesi gereken İkinci öğretim öğrenim ücreti Devlet tarafından karşılanır."

"Söz konusu öğrencilerden 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için ikinci öğretim öğrenim ücreti alınmış ise yükseköğretim kurumları tarafından öğrencilere iade edilir."

Eklenen geçici madde ile de 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Bahar Döneminde ailesi veya kendisi Filistin'in Gazze şehrinde ikamet eden herhangi bir Devlet yükseköğretim kurumunda örgün eğitim programlarına devam eden önlisans ve lisans öğrencilerinin ödemesi gereken ücret Devlet tarafından karşılanır."

00.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.