'Sağlığınızdan olmayın'Dondurucuda saklamak bu gıdaları bozuyor

'Sağlığınızdan olmayın'Dondurucuda saklamak bu gıdaları bozuyor
Derin doruncuda sebzeleri saklamak, işinizi kolaylaştırıyor olabilir ancak dondurucuya girmek bazı gıdaların yapısını bozuyor. Hangi gıdalar derin dondurucuda saklanmamalı? İşte detaylar...

Derin dondurucular,gıdaların bozulma sürecini yavaşlatarak ve bakteri üremesini önlediği gerekçesiyle birçok evde kullanılıyor.Özellikle kışlık gıdaların saklanması sürecinde depolama alanı olarak tercih edilen dondurucularda bazı gıdaların saklanması tehlike arz ediyor.

whatsapp-gorsel-2023-11-21-saat-00-07-53-1832822a.jpg


YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Salatalar ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler sağlık açısından dondurulması bir sorun teşkil etmeyen ancak dondurulduğunda tazeliğinde, tadında, yapı ve dokusunda bozulma meydana gelen yiyeceklerdir.

TAZE SEBZE VE MEYVELER

Sebze ve meyveler çok fazla su içerdiğinden doldurulduğunda içeriğindeki su kristalize olarak meyve ve sebzenin yapısında bozulma meydana gelmesine sebebiyet verir.

dondurucu.jpg

KIZARTILAN GIDALAR

Dondurucuda kızartılan gıdaların saklanması, kızartmaların yağının dondurulmasıyla birlikte yağının emildiği ve gıdada yumuşama meydana getirmesi gerekçesiyle önerilmiyor.

YENİDEN DONDURULAN GIDALAR

Tamamen donmuş ve çözüldükten sonra tekrar dondurulan yiyecekler: Bir kez çözüldükten sonra yeniden dondurulan yiyeceklerde hijyen ve güvenlik açısından risk olabilir.

ILIK GIDA KOYMAYIN
Dondurucuya tek seferde çok fazla ılık gıda koymaktan kaçının. Bu durumda dondurucuya aşırı yük biner, dondurma hızı yavaşlar ve donmuş gıdaların da sıcaklığı yükselir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.