Genel Havacılık Hava Taşımacılığına İlişkin Yönetmelik Resmi Gazete'de

Genel Havacılık Hava Taşımacılığına İlişkin Yönetmelik Resmi Gazete'de
İçişleri Bakanı, Ticaret Bakanı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından müştereken yürütülen "Genel Havacılık Hava Taşımacılığına İlişkin Güvenlik Tedbirleri Hakkında Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

19 Aralık 2023 Salı gününe ait Resmi Gazete yayımlandı. Yönetmelikler arasında Havacılık Taşımacılığı ile ilgili maddeye yer verildi.

Yönetmelikte bulunan 4. madde 1. fıkrasına şu bent eklenmiştir:

Genel havacılık terminali, özel uçaklar, iş jetleri, hava taksi ve ambulans gibi hizmetler için kullanılan bir terminal türüdür. Bu terminaller, C grubu havaalanı terminal işletme ruhsatı almış olmalıdır. Bu ruhsat, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilir ve terminalin güvenlik, konfor, kalite ve çevre standartlarını karşılamasını sağlar.

banner-361827966.jpg

Ayrıca ek madde olarak şunlar eklendi:

  • Genel havacılık terminallerinde ticari yolcu ve yolcu beraberi yük taşımacılığı yapmak isteyenler, Milli Sivil Havacılık Güvenlik Programı ve ilgili mevzuata uygun olarak gerekli şart ve tedbirleri yerine getirmelidir.
  • Bu amaçla havalimanı ve/veya terminal işletmecisi, havalimanı mülki idare amirliğine başvuruda bulunur. Başvurular, havalimanı güvenlik komisyonu tarafından değerlendirilerek onaylananlar, havalimanı mülki idare amirliği aracılığıyla İçişleri Bakanlığına iletilir.
  • Genel havacılık terminallerinde ticari yolcu ve yolcu beraberi yük taşımacılığı yapılabilmesi için, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri alınır. Bu görüşler doğrultusunda İçişleri Bakanlığı izin verir veya reddeder.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.