'Bakanlık devreye girdi' Fahiş fiyat uygulayan firmalara dev ceza

'Bakanlık devreye girdi' Fahiş fiyat uygulayan firmalara dev ceza
Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ticaret Bakanlığı tarafın yapılan açıklamaya göre, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen 309 işletmeye toplam 24.345.066 Türk lirası idari para cezası uygulandı.

ceza.jpg

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Tarifeye aykırı şekilde ekmek satışı yapan işletmelere yönelik Bakanlığımızca Türkiye genelinde denetimler gerçekleştirildiği ve yapılan bu denetimler sonucunda tespit edilen aykırılıklar Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunun 22.12.2023 tarihli toplantısında görüşüldüğü ve belirlenen fiyat tarifesinin üzerinde ekmek satışı yapan 283 işletmeye 9.374.941 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildiği ifade edildi.

Toplantıda sebze ve meyve satışlarında fahiş fiyat artışı yapan 24 hal içi tüccara 8.282.225 TL ve otomotiv piyasasında stokçuluk eyleminde bulunan 2 işletmeye 6.687.900 TL idari para cezası verilmesi kararlaştırıldığı da belirtildi.

Resim

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen 309 işletmeye toplam 24.345.066 Türk lirası idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Tarifeye aykırı ekmek satışı yapan işletmelere 9,4 milyon lira ceza kesildi

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.