Çiftçiler insanlar zehirlenmesin diye tek tek ayıklıyor 'Kalp hastalıklarının kökünü kurutuyor'

Çiftçiler insanlar zehirlenmesin diye tek tek ayıklıyor 'Kalp hastalıklarının kökünü kurutuyor'
Hatay'ın İskenderun ilçesinde çiftçilerin zorlu mesaisi başladı.

Depremin vurduğu Hatay’ın İskenderun ilçesinde çiftçiler maydanoz hasadına başladı. Hasat öncesinde çiftçiler insanların zehirlenmemesi ve maydanozun verimini arttırmak için zararlı otlardan tek tek ayıklıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok hasara uğrayan Hatay, bütün olumsuzlukları yaşamasına rağmen tarım gücünü arttırmak için çalışmalarına devam ediyor.

aw113808-03-1.jpg

Kahramanmaraş sahip olduğu hava şartları nedeniyle tarımsal ürün çeşitliği bakımında oldukça zengin ve antioksidan içeriği yüksek olan maydanoz aynı zamanda kalp sağlığı ve kansere karşı da koruyucudur.

Maydanoz üretiminde Hatay’ın Arsuz ilçesi, diğer ilçelere göre daha hızlı ilerliyor. C vitamini bakımından zengin olan maydanoz, tarladan tezgaha gelene kadar zorlu aşamalardan geçiyor. Bu aşamalar arasında en önemlisi ise zararlı otlardan ayıklama işi.

aw113808-07-001.jpg

MAYDOZ ZEHİRLİ OTLARINDAN TEK TEK AYIKLANIYOR

Ayıklama işi yapılmadığı zaman yabani otun maydanozu öldürdüğünü ifade eden Ezel Zemzem, “Zararlı otlar maydanozun kalitesini düşürür. Güzel olmaz. Maydanozun temizliğini yapacaksın, otlarını ayıklayacaksın, gübresini ve ilacını vereceksin. Ondan sonra inşallah satılırsa tarla sahibi de memnun kalır” dedi.

aw113808-05.jpg

Ayıklama işleminde herhangi bir sıkıntı olmadığını söyleyen Höyük, Maydanozun içerisinden otları aldıklarını dile getirerek, hasadın güzel geçmesi için temennilerde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.