O ürünlere 2 ay kısıtlama getirildi 'Yeni hastalık alarmı verildi'

O ürünlere 2 ay kısıtlama getirildi 'Yeni hastalık alarmı verildi'
Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde, koyun ve keçilerde ortaya çıkan çiçek hastalığı sebebiyle, ilçede hayvan hareketleri ve ürünlerinde 2 ay süreyle kısıtlama uygulanacak.

Son günlerde Artvin'de etkili olan yoğun kar yağışı, besicileri kırsal bölgelerde hayvanlarını beslemek ve bakımını yapmak konusunda zorlu kış koşullarıyla baş başa bırakıyor. Yaz aylarında yaylalarda otlatılan hayvanlar, kış boyunca ağıllarda bakıcılar tarafından korunmaya çalışılırken, Kemalpaşa ilçesinde ortaya çıkan bir hastalık, besicilerin mücadelesini daha da zorlaştırdı.

aw125818-01.jpg

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ HAREKETE GEÇTİ

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonucunda, Kemalpaşa ilçesinde koyun ve keçilerde çiçek hastalığı tespit edildi ve bu hastalık nedeniyle birçok küçükbaş hayvan hayatını kaybetti.

aw125818-03.jpg

ET EV SÜT ÜRÜNLERİNE 2 AY KISITLAMA GETİRİLDİ

Tarım ve Orman Müdürlüğü, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla ilçede hayvan hareketlerine ve ürünlerine 2 ay süreyle kısıtlama getirdi.

aw125818-05.jpg

Ayrıca, çiçek hastalığına karşı bölgede aşılama çalışmaları başlatıldı. Çamurlu köyünde küçükbaş hayvan besiciliği yapan Mücahit Yılmaz, zorlu kış şartlarına rağmen hayvancılığı sürdürdüğünü belirtti. Yılmaz, "250 küçükbaş hayvanım var. Yağmur çamur, soğuk hava demeden mücadelemizi devam ettiriyoruz" diyerek yaşadığı zorlukları dile getirdi. Ayrıca, çiçek hastalığının bölgede etkili olduğunu ve 10 hayvanının telef olduğunu ifade etti. Yılmaz, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarına güvenerek, hayvanlarını koruma çabasını sürdürdüklerini belirtti.

aw125818-07.jpg

aw125818-09.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.