Çiftçinin yüzünü güldürecek haber geldi 'Hesaplara yatacak ücretler belli oldu'

Çiftçinin yüzünü güldürecek haber geldi  'Hesaplara yatacak ücretler belli oldu'
Çiftçilerin yüzünü güldürecek haber Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Tarım ve Orman Bakanlığının Lisanslı Depolarda Muhafaza Edilen Tarımsal Ürünler İçin Destekleme Ödemesi Yapılması Hakkında Tebliğ yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren bu tebliğe göre çiftçilere üretimleri karşısında yapılacak destek ödemeleri belli oldu.

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üreticiye verilecek olan tarım ürünleri için belirlenen analiz, nakliye ve depo kiralama tutarları da netleşti.

ciftci-932.webp

Tebliğ’e göre, lisanslı depolar saklana arpa, buğday, fasulye, yulaf, mısır pirinç, çeltik çavdar için ton başına ödenecek tutar 6 lira olarak belirlendi.

Mercimek, nohut, fasulye, soya fasulyesi için ise 8 lira verilecekken, ayçiçeği için 10 lira, fındık, zeytin ve zeytinyağı için 15 lira, pamuk için 25 lira, Antep fıstığı, kuru kayısı, kuru üzüm için de 30 lira aylık kira desteği sağlanacak.

istockphoto-1326644171-612x612.jpg

NAKLİYE VE ANALİZ ÜCRETLERİ DE BELLİ OLDU

Aynı tebliğde yer alan ürünlerin nakliye ve analiz ücretleri de belli oldu.

Nakliye ücretine söz konusu ürünlere ton başına 25 ila 100 liraya kadar verilecek. Analiz ücret desteği ise 6 ila 50 lira arasında olacak.

Resmi Gazete’de yayımlanarak belirlenen nakliye ile analiz ücretlerinden yararlanılabilmesi için üreticilerin kira desteği başvurusu yapması gerekiyor.

gdfgdfdgdgdg.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.