Bakan Koca açıkladı Sağlık personelleri ile ilgili yeni düzenleme geliyor

Bakan Koca açıkladı Sağlık personelleri ile ilgili yeni düzenleme geliyor
Sağlık Bakanı Koca, teknikerler ve hemşireler arasındaki iş bölümüne dair yeni bir düzenlemeyi açıkladı. Bu düzenlemeye göre, kamu sektöründe her meslek grubu kendi görev alanları içerisinde çalışacak ve birbirlerinin işlerini yapmayacaklar. Özel sektördeyse, hemşirelerin denetiminde, teknikerlerin mesleki tanımlarına uygun görevleri yerine getirmelerine izin verilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık teknisyenleri için getirilen yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Anestezi, ameliyathane teknisyenleri, acil tıp teknisyenleri ve paramedik personel için yapılan düzenlemelerle ilgili olarak açıklama yapan Bakan Koca, bu konuda daha fazla detayı sosyal medya üzerinden paylaştı.

Resmi Gazete'de yakın zamanda yayınlanması beklenen bu yeni düzenlemelerde, kamu sektöründe teknisyenlerin kendi alanlarındaki görevleri üstleneceği, hemşirelerin ise kendi mesleki sorumluluklarına odaklanacağı vurgulandı. Bakan Koca, özel sektörde ise teknisyenlerin hemşirelerin denetimi altında, onların iş tanımına uygun görevlerde çalışabileceklerini ifade etti.

fvdcx.jpg

Mardin'deki esnaf ziyareti esnasında konuyla alakalı bir gencin sorusunu cevapladığı video paylaşımına da yer veren Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Kamuda herkes kendi işini yapacak. Teknikerler kendi işini, hemşire arkadaşlar kendi işini, yerine kimse çalışmayacak. Özel sektörde, özellikle bu anlamda hemşire arkadaşlarımızın sorumluluğunda, hemşire arkadaşlarımız yoksa onların çalışma durumu yok, hemşire arkadaşlarımızın sorumluluğunda onların görev tanımına uygun işleri yapmaya sadece izin var. Yani hemşire arkadaşlar tedirgin olmasınlar. Onların sorumluluğunda, görev tanımına uygun tekniker arkadaşlar sadece özel sektörde... Kamuda herkes kendi görev tanımına uygun alanda çalışacak."

İlgili Haberler
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum