Emekli kart uygulaması başladı İşte sağladığı avantajlar

Emekli kart uygulaması başladı İşte sağladığı avantajlar
Emeklilik maaşlarına beklenen artışın yerine, 'Emekli Kart' sistemi gündeme geldi. Bu yeni sistem, özellikle yerel seçimlerden önce, emeklilere maaş zammı yerine bir alternatif olarak sunulacak. 'Emekli Kart', ilk kez Gaziantep'te emeklilerin kullanımına açıldı. Peki, bu kartı hangi emekliler kullanabilecek ve onlara ne gibi avantajlar sağlayacak? İşte cevapları...

Gaziantep'in Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehirde ikamet eden 65 yaş ve üzeri 76 bin kişinin yararlanabileceği yeni 'Emekli Kart' programını duyurdu. Yaşlılar Haftası münasebetiyle düzenlenen bir iftar yemeğinde tanıtımı yapılan bu kart, kullanıcılarına içme suyu, ilan ve reklam vergisi, belediyeye ait sosyal tesislerde %20 indirim avantajı sağlayacak.

fvcds.jpg

EMEKLİLERE ÖZEL LOKANTA

Belediyenin girişimiyle açılan Haydi Sofraya Lokantaları, emeklilere %20 indirim sunacak.

EMEKLİLERE KONUT İMKANI

Gazi Konutları'nda emekliler için ayrılan %20'lik kontenjan, konut edinmeyi kolaylaştıracak. Doğalgaz altyapı desteğinde öncelik tanınacak ve şehirdeki mağaza ile firmalardan özel indirimler sağlanacak.

EMEKLİLERE YÖNELİK SOSYAL ALANLAR

Şahin'in açıklamalarına göre, hobi bahçesi talep eden yaşlılar için yeni dönemde bahçeler oluşturulacak. Ayrıca, emekliler için sosyal bir mekan olan emekli lokalini inşa etme planları var. Mevcut Öğretmen Evi'nin yerine yeni bir emekli lokali yapılacak ve bu tür sosyal mekanların sayısı artırılacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.