Valilik açıkladı Eğitime bir günlük ara

Valilik açıkladı Eğitime bir günlük ara
Yoğun yağışlar nedeniyle Hakkari ve Sivas Akıncılar'da eğitime bir günlük ara verildi.

Hakkari'de devam eden yoğun yağışlar nedeniyle, olası sel, çığ ve su baskını gibi doğal afet riskleri dikkate alınarak, Hakkari Valiliği 22 Mart 2024 tarihinde eğitime bir günlük ara verilmesine karar vermiştir. Bu durum, üniversiteler dışındaki tüm eğitim kurumlarını kapsamakta olup, kreşler, anaokulları, ilkokullar ve ortaokullar ile özel eğitim ve halk eğitim merkezleri etkilenecek. Ayrıca, aynı tarihte hamile ve engelli kamu çalışanları için idari izin uygulanacak.

gf.jpg

SİVAS, AKINCILAR İLÇESİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Sivas'ın Akıncılar bölgesinde yaşanan şiddetli kar yağışı, eğitim faaliyetlerini geçici olarak durdurdu. Akşam saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Bu doğa olayı nedeniyle, Akıncılar'daki eğitim kurumlarına bir günlük ara verilmesine karar verildi. Akıncılar İlçe Kaymakamlığı, resmi sosyal medya kanalları aracılığıyla yaptığı duyuruda, "22 Mart 2024 Cuma günü, tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bir günlük ara verilecektir" şeklinde bilgilendirme yaptı.

İKİNCİ ARA TATİL 2024 NE ZAMAN?

2024 yılında planlanan ikinci ara tatilin tarihi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı akademik takvime göre 8 ile 12 Nisan arasında gerçekleşecek. Ancak bu tarihler, Ramazan Bayramı ile çakıştığı için tatilin iptal edilmesi ihtimali gündemde. Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yaptığı açıklamalara göre, ikinci ara tatilin bayramla aynı haftaya gelmesi nedeniyle iptal olma olasılığı bulunmakta. Bakan Tekin, bu konuda, "İkinci dönemde ara tatilin gerçekleşmesi zor görünüyor" şeklinde bir öngörüde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.