ATM'lere yeni düzenleme geliyor 'Herkesi ilgilendiren limit kararı'

ATM'lere yeni düzenleme geliyor 'Herkesi ilgilendiren limit kararı'
Bankalar müşterinin zamandan tasarruf edebilmesi ve şubelerde yaşanan yoğunluğu azaltabilmek amacıyla ATM'lere yeni bir düzenleme getirdi.

Binlerce vatandaş gün gün içinde bir ya da birçok kez para çekmek, yatırmak gibi farklı işlemler için ATMleri kullanmayı tercih edebiliyor. Ancak ATM den para çekim işleminin yapılması için belirlenen üst ve alt limitler bulunuyor. ATM limitleri zaman zaman nakit ihtiyacı olan vatandaşları bu durum zorlayabiliyor.

para.jpg

Bankalar ATM ler için yeni bir düzenlemeye gitti. Söz konusu düzenleme ile birlikte bir çok banka müşterisinin ATMlerden ücretsiz olarak daha yüksek miktarlarda nakit çekmesi olanaklı hale gelecek. Öte yandan yapılacak bu yeni düzenlemeyle birlikte bankalarda meydana gelen şube yoğunluklarının da azaltılması hedefleniyor. Peki limitler ne kadar olacak?

Müşterilerin daha yüksek tutarlardaki nakit çekim miktarlarını ATM’den karşılayabilmeleri şube yoğunluğunu da azaltacak. Öte yandan bu kararla birlikte müşterilerin zamandan tasarruf etmeleri de sağlanacak banka şubelerindeki sosyal mesafe kurallarının daha da etkin bir hale getirilmesi de planlanıyor.

LİMİTLER NE KADAR OLACAK?

Günlük nakit çekim limiti daha önce 5 Bin TL ile sınırlıydı. Alınan bu kararla birlikte günlük çekim limitleri 10 Bin TL'ye yükseltildi. Bu kapsamda bazı bankalar nakit çekim limitlerini 15 Bin TL’ye kadar yükseltti

whatsapp-gorsel-2024-03-02-saat-22-38-30-323ce166.jpg

KAREKOD İLE NAKİT ÇEKİMLERDE LİMİT ARTIŞI OLDU MU?

Cep telefonu yardımıyla karekod üzerinden gerçekleştirilen nakit çekimlerde de limit artışı yaşandı yeni limitler bankadan bankaya değişiklik gösteriyor genel olarak 10 Bin ile 15 Bin arasında nakit çekim limiti değişikliği göze çarpıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.