Milyonlarca emekliye ek zam Ünlü ekonomist tarih de verdi rakam da

Milyonlarca emekliye ek zam Ünlü ekonomist tarih de verdi rakam da
Hükümetin emeklinin bir umut beklediği emekli ikramiyesine yaptığı yüzde 50 zammın yarattığı hayal kırıklığının ardından emekli zamlarına ilişkin güzel bir haber geldi.

Yorumları ile adından söz ettiren ekonomist Şeref Oğuz, seçim öncesi yapılacak flaş bir açıklama ile emekli maaşlarına yeniden zam yapılabileceğini söyledi. Ancak Şeref Oğuz'un açıklamasına göre yapılacak emekli maaşı zammı tüm emeklileri kapsamayacak. Şeref Oğuz beklediği emekli maaşı zammı için tarih ve rakam da verdi...

Ocak ayı ile birlikte emekli maaş zamları ve emekli ikramiyeleri belli oldu. Ancak yapılan zamlar 16 milyonu bulan emekliyi mutlu etmedi. Emekliler her platformda açlık ve sefillikle mücadele ettiklerini söylemeye devam etti.

Ekonomist Şeref Oğuz da seçim öncesi iktidarın emeklileri küstürmeyi göze alamayacağını ve seçime az bir süre kala yeni bir emekli zammını açıklayacaklarını savundu.

Memurlara toplu sözleşme hakkı ile birlikte yüzde 49.25 oranında zam yapılmasının ardından ayağa kalkan SSK ve Bağ Kur emeklilerine ek zam yapılarak zam oranları memur emeklileri ile eşit hale getirmişti. Ancak yüzde 49.25'lik zam bile zaten düşük olan SSK ve Bağ Kur emekli maaşlarını beklenen oranlara getirmeye yetmedi ve memur emeklileri ile aralarındaki makas kapanmadı.

Cumhurbaşkanı son açıklaması ile emeklinin beklediği seyyanen zam için yollarını kapatsa da yeni bir emekli zammının seçimlerde önemli bir koz olabileceği değerlendiriliyor.

ZAM GELECEK AMA HER EMEKLİYE DEĞİL

Ekonomist Şeref Oğuz son açıklamasında toplumda emekli zammına ek yapılacağı beklentisinin giderek arttığına dikkat çekti. Şeref Oğuz TÜRK İŞ'in açıkladığı açlık sınırı rakamlarının 14 bin 431 lira olduğunu hatırlatarak en düşük emekli maaşını alan binlerce emeklinin bu rakamın altında bir maaş aldığını vurguladı.

Emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısının yüzdelik zamlarla çözülemeyeceğini belirten Şeref Oğuz seçime kısa bir zaman kala en düşük emekli maaşının 14 bin 431 liraya çekileceğini düşündüğünü söyledi. Tam emekliler için kademeli bir artışın da gündeme gelebileceğini belirten Şeref Oğuz öncelikle en düşük emekli maaşı alanların maaşının açlık sınırına çekileceğini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.