Piyasanın en ucuz sıfır otomobili Türkiye'nin ikinci yerli otomobili kendini gösterdi

Piyasanın en ucuz sıfır otomobili Türkiye'nin ikinci yerli otomobili kendini gösterdi
Türkiye'nin elektrikli araç pazarının yeni soluğu Amperino C100, ilk kez yollarda kendini gösterdi. Amperino C100 fiyatı ile de piyasanın en ucuz sıfır otomobili almaya namzet.

Üretimi Bursa'nın İnegöl ilçesinde yapılan yerli otomobil, ekonomik fiyatının yanı sıra çevreci tasarımıyla da ilgi görüyor.

Türkiye'nin ikinci yerli otomobili olarak adlandırılan Amperino C100 şimdiden dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. İşte merak edilen genç modelin özellikleri...

İLK KEZ YOL TESTİNE ÇIKTI

Türkiye'nin 2. yerli otomobili olarak anılan Amperino C100 modeli, ilk kez yol testi sırasında kameralara göründü. İnegöl, Bursa'da geliştirilen ve kısa mesafeler için tasarlanan kent içi elektrikli araç modeli Amperino C100, otomobil pazarında heyecan uyandırdı.

TEKNİK ÖZELLİKLER VE PERFORMANS

Amperino C100'ün 17,2 kWh kapasiteli özel tasarım bir bataryası bulunuyor. 42 kW (57 HP) gücünde bir elektrik motora sahip. Yaklaşık 180 kilometre menzil sunan Amperino C100, 0'dan 90 km/s hıza 6,8 saniyede ulaşabiliyor. Maksimum hızı ise saatte 90 kilometreyi bulunuyor.

Amperino, yerli yazılım, elektrikli ve elektronik donanım, tasarım kullanıyor. Şirketin başkanı Yakup Canseven, Amperino'nun %100 yerli olduğunu ve araç bilgisayar kontrol ünitesinin kendileri tarafından monte edildiğini vurguluyor. Ayrıca, aracın batarya bölümünde Türkiye'de ilk kez kullanılan sıvı daldırma batarya tekniği kullanılıyor.

​​​​​​​FİYAT VE BEKLENTİLER

Amperino'nun hedefinde ekolojik malzemeler ve kendi geliştirdikleri hub motorları kullanarak çevre dostu ve enerji verimliliği yüksek bir tasarıma sahip olmak var. Aracın Türkiye'de satılan en ucuz araç olması bekleniyor.

Amperino'nun üretim çalışmaları 2024 boyunca sürecek ve ilk teslimatlar 2025'in son çeyreğinde yapılacak. Marka, Türkiye'de elektrikli araç sektöründe millilik ve yerlilik açısından önemli bir adım olarak kendini göstermekte.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.