Yemek için yüzüne bakmıyoruz ama ilaç firmalarını peşinden koşturuyor

Yemek için yüzüne bakmıyoruz ama ilaç firmalarını peşinden koşturuyor
Aslında sebze olarak yediğimiz karnabahar bir çiçek türü. İçinde ise birçok bitkide bulunmayan değerli vitaminler bulunuyor. Birçok kişinin ağzına bile sürmediği karnabahar, ilaç sektöründe ise aranan bir bitki...

C vitamini açısından oldukça zengin olan karnabaharda pandemi süreci boyunca yok satan, almak için eczane eczane dolaştığımız K vitamini ve folik asit bulunuyor. K vitamini bildiğiniz gibi kan sulandırıcı ilaçlarda kullanılıyor.

O yüzden düşük kalori olması nedeni ile sıklıkla diyetinize eklediğiniz karnabaharların porsiyonlarına dikkat edin. Posalı bir besin olduğu için bağırsak temizliği için birebir tüketilmesi doktorlar tarafından öneriliyor. Karnabahar aynı zamanda kandaki şekeri de düzenleyerek sağlığınıza katkıda bulunuyor.

karna.jpg

BİR FAYDASI DAHA ORTAYA ÇIKTI

Karnabaharın son yıllarda kadınları yakından ilgilendiren bir faydası daha ortaya çıktı. Karnabaharın kadınlarda görülen sistit denilen idrar yollarındaki iltihaplanmaya iyi geldiği ve iltihap söktürdüğü belirlendi. Ancak bu fayda karnabahar yiyerek değil karnabahar suyu içerek sağlanıyor. Üreme sistemlerindeki iltihaba da iyi gelen karnabahar suyunu hazırlamak ise oldukça basit.

karna2.jpg

200 gram kadar karnabaharı 5-6 dakika haşladıktan sonra karnabaharın özünü verdiği suyu 1 bardak kadar tüketmeniz size büyük oranda fayda sağlayacaktır. Ayrıca haşlanan karnabaharı ezerek çorbanıza katabilir ya da salata hazırlayabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.