Korona geçirdi tanınmaz hale geldi 'Milyonda 2 kişide görülen hastalığa yakalandı'

Korona geçirdi tanınmaz hale geldi 'Milyonda 2 kişide görülen hastalığa yakalandı'
Erzurum’da yaşayan brahim Akan, Kovid- 19 geçirdikten sonra ender görülen bir hastalığa yakalandı.

Erzurum’da yaşayan İbrahim Akan, Kovid- 19 geçirdikten sonra ender görülen 'pemfigus' olarak bilinen deri hastalığına yakalandı.

Erzurum’da ikamet eden Zinnet-Cengiz Akan çiftinin yüzde 80 zihinsel engelli 38 yaşındaki oğulları İbrahim Akan bir yıl sonra tanınmaz hale geldi.

"KİMSENİN YÜZÜNE BAKAMIYORUM"

2021 yılında korana olan Akan’da yaralar çıkmaya başladı. Akan, doktorların tetkikleri sonrasında milyonda 2 ya da 3 kişide görülen 'pemfigus' hastalığa yakalandığı ortaya çıktı. Akan, tedavi edildi fakat 2023’te tekrar hastalığı nükset etti. Tedaviye altına alınan Akan’ın yüzü tanınmayacak duruma geldi. İbrahim Akan, "Aynaya ve kimsenin yüzüne bakamıyorum. Yüzüm biraz düzelse çok mutlu olacağım" ifadelerini kullandı.

stalik-3.webp

Anne Akan ise "Oğlum milyonda bir görülen hastalığa yakalandı. Çocuğum her geçen gün gözümün önünde adeta çürüyor. Ne olur yardım edin" ifadelerini kullandı.

PEMFİGUS HASTALIĞI NASIL OLUR?

Pemfigus hastalığı, çoğunlukla deride ve ağızda görülür. Ancak bazen burun içerisinde, boğazda, gözlerde ve cinsel organlarda da olabilen, yanık benzeri içi sıvı dolu kabarcıklar şeklinde başlayıp, bunların kısa sürede patlayıp açılması ile üzeri kabuklanan yüzeysel yaralar şeklinde ortaya çıkıyor. Tıp dilinde otoimmun bir hastalık olarak sınıflandırılır.

En sık orta yaşlı kişilerde ortaya çıkmakla beraber her yaşta görülebilen Pemfigus'un Akdeniz kökenli insanlar, Brezilya yağmur ormanlarında yaşayan insanlar ve orta ve üst yaştaki erişkinlerde daha sık görüldüğü tahmin ediliyor.

hastalik-1.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.