Kabızlığın çaresi bulundu Derdinizin şifası çöpe attığınız yaprakta

Kabızlığın çaresi bulundu Derdinizin şifası çöpe attığınız yaprakta
Birçok insanın hayatını yaşanmaz kılan kabızlığın çözümü Türkiye'de bol miktarda bulunan bir meyvenin yaprağında gizli...

Herkes portakalın içindeki yüksek oranda C vitamini, potasyum, folik asit ve sitratı ezbere bilirken, portakal yaprağındaki şifa ise yıllardır gölgede kalmış bir bilgi.

Portakal yaprağı ne yazık ki meyvesine göre oldukça pahalıya satılıyor. Ancak sağladığı şifayı göz önüne alırsak hiç de gözden çıkarılamayacak bir fiyat değil. 100 gram portakal yaprağını 100 TL ile 200 TL arasında fiyatlarda satın alabilirsiniz. Satın aldığımız portakalın üzerinde gördüğümüzde düşünmeden çöpe attığımız portakal yaprağının fiyatı mevsime göre de değişiyor.

portakal.webp

Portakal yaprağında içinde hidroksiprolin ve luteolin beta rutinosit maddeleri bol miktarda bulunuyor. Bu maddelerde sindirim sisteminin perisaltik hareketlerini uyararak kabızlığı ortadan kaldırıyor. Yalnız tüketeceğiniz portakal yaprağının mutlaka taze olması yeşil renginin bozulmaması gerekiyor. Aynı zamanda ilaçlamaya da maruz kalmadığından emin olun.

BASİT BİR ÇAY DERDİNİZİ ÇÖZÜYOR

Satın aldığımız potakal yapraklarından 6-7 tanesi hazırlayacağınız çay için yeterli. 7-8 adet yeşil portakal yaprağını bir bardak suda 10-15 dakika kaynatın. Sert bir yaprak olduğu için sıcak suda bekletmek özünü vermesi için yeterli olmayabilir. Kaynattığınız suyu süzün ve kahvaltılardan önce ılık bir şekilde için. Kabızlığınızın kronik hale geldiği dönemlerde haftada bir kaç kez içeceğiniz bu çay derdinizi kolayca çözüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.