Ev sahipleri ve kiracılar arasında yeni kriz 50 Bin TL'lik masrafı kim ödeyecek

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yeni kriz 50 Bin TL'lik masrafı kim ödeyecek
Ev sahibi ve kiracılar arasındaki sorunlar çözüme kavuşturulamıyor. Bu durum milyonlarca insanı etkiliyor ve mağduriyet yaratıyor.

Zorunlu arabuluculuk sistemi sayesinde ev sahibi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıklar daha hızlı ve kolay bir şekilde çözümleniyordu. Kiracının başka bir yere taşınma imkanı olmadığı için arabulucu ilginç bir öneride bulundu.

ARABULUCULUKTA YENİ DÖNEM

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıklar sık sık gündemi meşgul ediyordu. Kiracıların yaşadığı sorunlara karşı ev sahipleri masraf çıkarmadan çözüm üretmek zorundaydı. Bu durum mahkemelere yansıyınca dava yükü arttı. Zorunlu arabuluculuk uygulaması sayesinde bu sorunlar daha hızlı ve kolay bir şekilde çözüldü. Son zamanlarda yaşanan bir arabuluculuk örneğinde, ev sahibi kiracısından evi boşaltmasını istedi. Kiracının ise başka bir yere taşınacak parası yoktu. Arabulucu, taraflara bir uzlaşma önerisi getirdi.

Öneriye göre, kira bir yıl boyunca çok az bir miktar artırılacak, ancak kiracı bir yıl sonra evden çıkacağına dair taahhüt verecekti. Böylece kiracı hem çok yüksek bir kira ödemeyecek hem de yeni bir ev arayabilecekti. Ev sahibi de bu kira artışına razı oldu. Kiracı da bir yıl içinde taşınmayı kabul etti. Arabuluculuk uygulaması bu şekilde işlerken, mahkemelerdeki dava sayısında da büyük bir azalma oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.