Ünlü Türk holding dev traktör firmasını satın aldı 'Piyasaya bomba gibi düştü'

Ünlü Türk holding dev traktör firmasını satın aldı 'Piyasaya bomba gibi düştü'
Türk holding ASKO, Kanada’nın dev traktör ve tarım ekipmanları üreticisi Bühler Endüstri’nin çoğunluk hissesini satın aldı.

Bloomberg’in bildirdiğine göre; ASKO, Kanada merkezli traktör üreticisi VERSATILE ve tarım ekipmanları üreticisi Farm King markalarının sahibi olan Bühler Endüstri'nin hisselerini satın almak üzere anlaşmaya vardı.

ASKO Holding Kanada'da şirket alıyor

ASKO BU ANLAŞMA İÇİN 2,2 MİLYAR LİRA ÖDEYECEK

Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden ASKO, Kanada’nın dev traktör ve tarım ekipmanları üreticisi Bühler Endüstri’nin çoğunluk hissesini satın aldı. Dev holding bu anlaşma için 2,2 milyar lira ödeme yapılacak. Paranın 1,3 milyar lirası hissedarlara ödenecek.

ASKO, traktör ve tarım ekipmanları üreticisi Bühler Endüstri’nin çoğunluk hissesini satın aldı. ASKO bu anlaşma için 2,2 milyar lira ödeme yapılacak. Bunun 1,3 milyar lirası hissedarlara, geri kalanı ise borç ve masraflara gideceği bildirildi.

ASKO Holding Kanada'da şirket satın alıyor - Dünya Gazetesi

Anlaşma sonucunda, Bühler Endüstri’nin yüzde 96,7’si ASKO Holding’in bünyesinde olacak.

ASKO Holding Başkanı Sami Konukoğlu, “Kanada merkezli, dünyanın önde gelen traktör ve tarım ekipmanları markaları olan VERSATILE ve Farm King’i ASKO ailemize kattık. Toprak, metal, inovasyon ve teknoloji alanlarında yatırımlarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

akkkkkk.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.