Koç Holding dev sağlık şirketini satın aldı 'Piyasalara bomba gibi düştü'

Koç Holding dev sağlık şirketini satın aldı 'Piyasalara bomba gibi düştü'
Türkiye'nin ilk holdingi ve en büyük özel kuruluşlarından birisi olan Koç Holding, sağlık alanında yeni satın almaya imza attı.

Vehbi Koç tarafından kurulan Koç Holding, yeni satın almalarla birlikte sağlık alanında büyümesini sürdürüyor.

Ayrıca yeni satın almayla sağlık teknolojileri alanında ürün yelpazesi çeşitlendiriliyor. İhracat pazarlarının genişletilmesi ve global büyümeye de önemli bir katkı sağlanması hedefleniyor.

Holding, sağlık sektöründe büyüme adımlarına yönelik, Kemer Medical Center Özel Sağlık Hizmetleri Turizm ve Ticaret’in sermayesinin yüzde 80’inin satın alınmasına ilişkin pay alım sözleşmesi imzaladı.

KAP'a yapılan açıklamada kaydedilenlere göre;

Koç Holding, Yönetim Kurulu tarafından, Antalya'da özel hastane işletmeciliği sektöründe faaliyet gösteren Anatolia Hospital markasıyla Kemer Medical Center Özel Sağlık Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş.'nin ("KMC") sermayesinin %80'ine denk gelen toplam 66.581.000 TL nominal değerli payın Şirketimiz tarafından satın alınmasına karar verildi. Karar doğrultusunda Pay Alım Satım Sözleşmesi imzalandı.

Şirket tarafından ödenecek Devre Konu Paylar için pay alım bedelinin 110.000.000 Avro tutarındaki şirket değeri üzerinden net borç ve işletme sermayesi düzeltmeleri yapılarak belirlenmesi konusunda mutabık kalındı.

Satın Alım Bedeli KMC'nin 31 Aralık 2023 tarihli mali tabloları hazır olduğunda belirleneceği ve ayrıca kapanış sonrası uyarlamalara tabi olacağı ifade edildi.

Kapanış sonrasında KMC'nin yönetimi ve pay sahiplerinin hak ve yükümlülükleri ile kalan paylara yönelik esasları düzenlemek üzere, şirketin ve KMC'de pay sahibi olarak kalacak toplam %20 paya sahip olacak Güngör Fatih Çaylak ve Ata Demirel ("Azınlık Hissedarlar") arasında ayrıca bir pay sahipleri sözleşmesi imzalanmasının öngörüldüğü belirtildi.

Rekabet Kurulu onayı alınması da dahi olarak işlem tamamlandı ve belirli kapanış koşulları gerçekleşti. 30 Nisan 2024 tarihine kadar kapanış gerçekleşmediği takdirde tarafların sözleşmeyi feshetme hakkı bulunduğu belirtildi.

Konuyla ilgili şu karar açıklandı:

kap.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.