Mutfakların vazgeçilmez markasıydı 'Koç Holding 65 yıllık şirketini sattı'

Mutfakların vazgeçilmez markasıydı 'Koç Holding 65 yıllık şirketini sattı'
Türkiye'nin en köklü şirketlerinden Koç Holding'in sahibi olduğu 65 yıllık dev şirketi Tat Gıda’yı sattı.

Türkiye'nin ilk holdingi ve en büyük özel kuruluşlarından birisi olan Koç Holding, Tat Gıda Sanayi AŞ'nin sermayesinin %49,04'üne denk gelen kısmını ve 15 adet kurucu intifa senedinin Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi'ne satışına yönelik Pay Alım Satım Sözleşmesi imzaladı.

İki şirket arasında imzalanan Pay Alım Satım Sözleşmesi uyarınca, Koç Holding'in Tat Gıda'da sahip olduğu %43,65 oranındaki paylar, toplam 59 milyon 364 bin 947,16 TL nominal değerli paylar karşılığında, bedeli pay devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından nakden ve peşin olarak tahsil edilecek.

satinalma.jpg

Bu işlem, bağımsız denetimden geçmiş finansal tablolardaki net borç ve net işletme sermayesi tutarlarına göre uyarlanacaktır ve uyarlamaya tabi olmak koşulu ile 72 milyon 23 bin 649,13 dolar karşılığında Memişoğlu'na satacak.

Tat Gıda paylarının tamamı için devre konu toplam %49,04 oranındaki devir bedelinin ise kapanış uyarlamasına tabi olmak üzere 80 milyon 915 bin 335,72 dolar olarak belirlendi.

Koç Holding'in Tat Gıda'da sahip olduğu 6 adet kurucu intifa senedi ise Memişoğlu'na Kapanış Tarihi'nde nakden ve peşin olarak tahsil edilecek ve toplam 1 milyon 500 bin dolar bedel karşılığında satılacak.

Devre konu olan toplam 15 adet intifa senedinin bedeli ise 3 milyon 750 bin dolar olarak belirlendi.

Devir öncesinde, Tat Gıda'nın sahibi olduğu Ram Dış Ticaret AŞ ve Düzey Tüketim Malları Sanayi Pazarlama ve Ticaret AŞ'nin paylarının da Koç Holding tarafından satın alınacağı açıklanmıştır.

Tat Gıda'nın sahibi olduğu Ram Dış Ticaret AŞ'nin sermayesinin %7,5'ine denk gelen toplam 449 bin 999,32 TL nominal değerli paylar ile Düzey Tüketim Malları Sanayi Pazarlama ve Ticaret AŞ'nin sermayesinin %1,1'ine denk gelen toplam 64 bin 797,70 TL nominal değerli paylar Koç Holding tarafından satın alınacak.

Devir işlemlerinin tamamlanması işlemi başta Rekabet Kurumu'ndan izin alınmasıyla gerçekleşecek ve yukarıda belirtilen Tat Gıda iştiraklerinin devrinin tamamlanması dahil belirli kapanış koşullarına tabi olacaktır.

3 ay süre içinde Pay Devir Sözleşmesi'nin imzalanmasından sonra işlemlerin tamamlanması öngörülmektedir. Tarafların ise bu süreyi 60 gün uzatma hakkı bulunmaktadır.

Ayrıca, Koç Holding'in nihai ana ortağı Temel Ticaret ve Yatırım AŞ ile Memişoğlu arasında, Tat Gıda sermayesinin %3,26'sına denk gelen payların satılmasına yönelik bir opsiyon sözleşmesi imzalanmıştır. Bu opsiyon sözleşmesi, Kapanış Tarihi'nden itibaren 6 aylık sürenin sonundan itibaren 6 aylık bir süre boyunca geçerlidir.

Konuya ilişkin önemli gelişmelerin kamuya açıklanacağı bilgisi verildi.

Bu kapsamda Tat Gıda'nın %49,04'ünü Memişoğlu Tarım Ürünleri'ne satıldı.

Kapanış uyarlamasına tabi olmak üzere devir bedelinin 80 milyon 915 bin 335,72 dolar olarak karar verildi.

Rekabet Kurumu'ndan izin alındıktan sonra devir işlemlerinin ve diğer kapanış koşullarının yerine getirilmesi sonrasında tamamlanacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.