Türk holding dev çelik fabrikasını satın aldı '3 ayrı kıtada 40 tesisi bulunuyor'

Türk holding dev çelik fabrikasını satın aldı '3 ayrı kıtada 40 tesisi bulunuyor'
3 ayrı kıtada 40'a yakın üretim tesisiyle dünya demir çelik devleri arasında yer alan Tosyalı Holding, İspanya'nın önde gelen çelik boru üreticisini satın aldı.

Türkiye’nin global çelik üreticilerinden biri olan Tosyalı Holding, 3 kıtada sayıları 40’a yaklaşan tesis ve 15.000 çalışanıyla dünyanın önden gelen çelik üreticilerinden biri olarak yelpazesini genişletiyor.

Tosyalı Holding sürdürülebilirlik raporunu yayımladı - iskenderun

Türkiye'nin çelik devi Tosyalı Holding, İspanya'nın önde gelen çelik boru üreticisi Baika Steel Tubular System (STS) fabrikasını satın aldı.

Tosyalı yıllık 150.000 ton üretim kapasitesine sahip Baika Steel Tubular System (STS)'yi satın aldı ve yeni yatırımlarla kapasiteyi 240.000 ton/yıl’a çıkarmayı hedefliyor.

Bu satın almayla birlikte Tosyalı, Avrupa'nın en büyük çelik boru üreticisi konumunun güçlenmesine katkı sağladı.

Tosyalı Holding Tanıtım Filmi - YouTube

Tosyalı Holding'in Türkiye’nin yanı sıra Cezayir, Senegal ve Angola gibi birçok ülkede yatırımları bulunuyor. Dünyanın sayılı yeşil çelik üreticilerinden biri olma hedefini güçlendiren Tosyalı Afrika, Körfez Bölgesi ve Avrupa’da değer katabilecek yatırımlara imza atmayı hedefliyor.

Tosyalı, bu küresel çapta büyüme stratejisi çerçevesinde Avrupa’da giderek artan yeni hidrojen dağıtım ağlarıyla birlikte yükselen talebi karşılamak üzere, İspanya’nın önde gelen çelik boru üreticilerinden Baika Steel Tubular System (STS) fabrikasını satın aldı.

Tosyalı Holding, dünya çelik üreticileri sıralamasında 5 basamak yükseldi - Dünya Gazetesi

Bu satın alma ile Tosyalı, global boru üretim kapasitesini 3 milyon ton/yıl’ın üzerine çıkararak Avrupa’nın en büyük çelik boru üreticisi konumunu pekiştirmeyi başarıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.