Tarlada bahçede görürseniz hemen cebinize koyun 'Bu taşın bir tanesi bile servet ediyor

Tarlada bahçede görürseniz hemen cebinize koyun 'Bu taşın bir tanesi bile servet ediyor
Tarlada bahçede görürseniz hemen cebinize koyun. Bu taşın bir tanesi bile servet değerinde.

Dünyanın en değerli madenleri arasında bulunan ve diğer madenlere kıyasla 10 bin kat daha değerli olan taşı yolda, tarlada, bahçede görürseniz hemen cebinize koyun. Ulaşılması oldukça zor olan maden yer altında zorluklarla çıkartılıyor ve bu da değerini eşsiz kılıyor. Değeri her geçen gün artan bu taşın bir tanesi bile servet ediyor.

ekran-goruntusu-2023-12-23-091729.png

ALTIN, GÜMÜŞ VE ELMASTAN DAHA DEĞERLİ

Diaspor madeni, ülkenin zengin doğal kaynağıdır. Diaspor taşı, yüzyıllar süren oluşum sürecinin ardından ortaya çıkmış nadir bulunan bir hazine olarak değerlendirilir. Altın, gümüş ve elmas gibi değerli taşlardan daha kıymetli olan ve özel bir konumda bulunan diaspor kristali, sadece Türkiye'de çıkarıldığı için de dünyada da oldukça zor bulunuyor.

ekran-goruntusu-2023-12-23-091715.png

Dünya için de oldukça değerli olan diaspor kristalini son zamanlarda gerek yerli gerek yabancı mücevherat firmaları da harıl harıl arıyor. Tasarımcılar mücevheratta zor bulunan ve değeri paha biçilemeyen bu taşın mücevherlerinde kullanabilmek için birbiriyle yarışıyor.

SADECE TÜRKİYE’DE BULUNUYOR

ekran-goruntusu-2023-12-23-084806.png

Türkiye'nin diaspor kristali potansiyeli de oldukça büyük bir rezerve sahip. Ülkemizde ortalama 50 milyar dolarlık bir diaspor kristali rezervi bulunuyor. Ayrıca bu kıymetli taşın üç ayrı türü yalnızca Türkiye'de çıkartılıyor.

GRAM OLARAK ÇIKARILIYOR

img-5717-08-06-2023-f624de5.jpeg

Diaspor kristalini diğer değerli taşlardan ayıran en önemli farkı ise tonlarca değil gram gram çıkarılmasıdır. Diaspor taşının sadece yüzde 2'si işlenebiliyor. Her bir gramı büyük bir emek ve özen ile çıkaran taş dünya için oldukça değerli.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.