Gayrimenkul devi iflas etti ‘77 katlı gökdelen satılıyor’

Gayrimenkul devi iflas etti ‘77 katlı gökdelen satılıyor’
Ünlü emlak devi 77 katlı Chrysler Binası'ndaki hisseleri satışa çıkarıldı.

New York'un simgelerinden olan Chryesler gökdeleninin sahibi olan Signa geçtiğimiz günlerde iflas bayrağını çekmişti. Yeni yaşanan gelişmeye göre ise Avusturya mahkemesi, Chrysler Binası'nın güç durumdaki ortak sahibi Signa Holding'e ikonik New York City gökdelenindeki hisselerini satma emri verdi.

Ünlü emlak ve perakende holdinglerinden biri olan Signa, ekonomik kriz nedeniyle iflas ettiğini açıklamıştı. Signa'nın borçları Financial Times'da yer alan habere göre, 2022 sonundaki 2 milyar Euro'dan 2023 yılındaki eylüle kadar 5 milyar Euro'ya yükseldiği belirtilmişti.

gokdelen-3.jpg

Şirketin iflas ilan etmesinden bir ay sonra Signa'nın yöneticisi yaptığı açıklamada, Chrysler Binasındaki hissesini satmanın yanı sıra mahkeme kararıyla diğer çabaların yanı sıra şirketin özel jetinden vazgeçmenin Rene Benko tarafından kurulan mülk ve perakende devinin kurtarılmasına yardımcı olacağını açıkladı.

The Wall Street Journal'a göre Signa'nın 77 katlı binadaki hissesinin değeri, New York emlak patronu Aby Rosen'in şirketi RFR Holding ile güçlerini birleştirerek yaklaşık 150 milyon dolara toplu olarak satın almasının üzerinden dört yıl geçtikten sonra hemen belli olmadı.

gokdelen-2.jpeg

Şirketin iflasını ilan etmesinden bir ay sonra Avusturya mahkemesi, Chrysler Binası'nın güç durumdaki ortak sahibi Signa Holding'e ikonik New York City gökdelenindeki hisselerini satma emri verdi.

Firma borçlarını ödemekte zorlandığı için Almanya'daki beş şantiyesinde de inşaat durdu. Signa'nın bordrolu çalışan sayısı 42'den sadece sekize indirerek yüzde 81 gibi şaşırtıcı bir kesinti yaptı.

Yönetici Christof Stapf yaptığı açıklamada, "Yatırımların ve varlıkların hızlandırılmış satışı için bir tasfiye planı başlatıldı" ifadelerini kurtardı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.