Ünlü ekonomist 'kesin' diyerek açıkladı 'Asgari ücretteki net rakam belli oldu'

Ünlü ekonomist 'kesin' diyerek açıkladı 'Asgari ücretteki net rakam belli oldu'
Ünlü ekonomist, asgari ücrette büyük bir zam geleceğini söyleyerek sevindirici haberi açıkladı.

Milyonlarca emekçinin gözü yıl sonu yapılacak olan asgari ücret zammına odaklandı. Zamma ilişkin çeşitli uzmanlar net rakamlarını açıklıyor.

Bunlardan biri ise ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut’tan geldi. Zelyut yeni YouTube videosunda asgari ücrete ilişkin net rakamı verdi. Zelyut, ‘asgari ücrete büyük bir zam yapılacak’ söyleminde bulunarak dikkat çekti.

evren-devrim-zelyut.jpg

2023 yılında asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanmıştı.

Son olarak yeni yılda yapılacak zam ise merak edilmeye başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu yıl asgari ücrete tek zam yapılacağının altını çizmişti. Bu yüzden bazı kesimler tarafından tek zam yapılmasından dolayı yüksek oranda bir zam yapılacağı konuşuluyordu.

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, asgari ücrete ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zelyut, asgari ücrette ‘büyük bir zam yapılacak’ diye yeni bir video paylaştı.

para-41-001.jpg

Zelyut, seçimden dolayı hükümetin büyük bir zam yapacağını belirtirken, “Seçmeni bir şekilde kendilerine çekmek o kalplerdeki ‘ya bu işler çözülür’ umudunu artırmak için anormal büyük bir zam gelecek. O kadar net söylüyorum ki bu zam yüzde 50 civarında olacak. Asgari ücret kuvvetle muhtemel 17 bin TL’yi aşacak.” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.