Ünlü ekonomist zengin olmanın formülünü açıkladı 'Elinizdeki 4 bin TL'yi 500'e katlayabilirsiniz

Ünlü ekonomist zengin olmanın formülünü açıkladı 'Elinizdeki 4 bin TL'yi 500'e katlayabilirsiniz
Ünlü ekonomist Mert Başaran, yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

Ünlü ekonomist Mert Başaran, yatırımcılara kritik bir tavsiyede bulundu. Başaran, yatırımcılara 245 bin liranın nasıl 2 milyona dönüşebileceğine dair önemli ipuçları verdi.

Ünlü ekonomist Mert Başaran, Bireysel Emeklilik Sistemi(BES) üzerinden 5 yılda 2 milyon TL'lik birikimi nasıl yapılacağına ilişkin detayları açıkladı. Yatırım yapacak bireylerin fon seçimlerini dikkatle yapmaları gerektiğini belirten Başaran, BES içinde hisse senedi fonlarının en yüksek getiriyi sağladığını söyledi.

100-000-tlnin-faiz-getirisi-rekor-kirdi-banka-mevduat-faiz-oranlari-ve-hesaplamasi-1000x600.jpg

Başaran'ın söylemlerinde, hisse senedi fonlarının 5 yıllık ortalama getirisinin yüzde 30 civarında olduğunu belirtti. Başaran, aylık 4 bin lira yatırım yaparak hisse senedi fonlarına yatırım yapan birinin 5 yıl sonunda 250 bin lira yerine yaklaşık 2 milyon TL'lik bir birikime sahip olabileceğini paylaştı.

Ünlü ekonomist ayrıca, BES'e yatırım yapmak isteyenlere uyarılarda bulundu. Başaran, uzun vadeli düşünmek, risk almak, fon dağılımını doğru yapmak ve piyasadaki dalgalanmalara karşı sabırlı olmanın öneminin altını çizerken, "Küçük paraların büyük hikayeler yazabileceği" söyledi.

borsa-2.jpg

Mert Başaran'ın paylaşımı ise şu şekilde;

"Ayda ortalama 4bin lira yatıran 5 yıllık bir Bes..245 bin lirası 2 milyon ! Hala bu BES ile ilgili olumsuz konuşanlara BES doğrusu! Küçük paraları küçümseyen küçük kafalardan olmayın"

mert-basaran-2.png

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ NEDİR?

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), çalışma yaşamı süresince bireylerin emeklilikte mali güvencelerini artırmak için özel emeklilik imkânı sunuyor. Emeklilik dönemlerinde ek gelir sağlayarak maddi anlamda rahat bir yaşam standartı sunmayı amaçlıyor. Kişisel tasarrufları çeşitli seçeneklerle yönetebilmeyi ve avantajlı hale getirmeyi hedef haline getirir. Bu sistem, yatırımcıların risk tercihlerine uygun olarak belirlenen fonlar aracılığıyla kişisel yatırım tercihlerini yönlendirir.

BES, tamamen gönüllü bir katılım esasına dayanır ve mevcut kamu sosyal güvenlik sistemine bir tamamlayıcı olarak beklenir. Katılım için medeni hakları kullanabilen herkesin katılma hakkı var. Fakat sistemden emeklilik hakkı elde etmek için 10 yıl süreyle sistemde olunması ve 56 yaşını doldurulması şartı bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.