İstanbul’da kuvvetli fırtına ve sağanak yağış ortalığı birbirine katacak! AKOM ve meteoroloji uyardı

İstanbul’da kuvvetli fırtına ve sağanak yağış ortalığı birbirine katacak! AKOM ve meteoroloji uyardı
AKOM vatandaşları uyararak kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaptı. Tüm hafta sürecek fırtına ile ilgili hafta sonu dışarı çıkacaklara büyük uyarı geldi.

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM meteoroloji birimi değerlendirme verilerine göre, İstanbul’da akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağış tahmini bulunuyor. Ayrıca meteorolojiden 13 ile sarı kodlu uyarı yapıldı.

Pazar günü sabah saatlerine kadar sürmesi beklenen durumun rüzgarı da fırtınaya çevireceği uyarısı yapıldı. Kuvvetli rüzgarın (40-70km/s) fırtınaya dönüşeceğinden vatandaşları uyaran AKOM, sağanak geçişlerinin de süreceğini bildirdi.

İstanbul'da hava sıcaklıkları, henüz mevsim normallerinin çok altında seyretse de 14 Mayıs sonrasında mevsim normallerine döneceği ya da 2-4 derece altında kalacağı açıklandı. Sıcaklıkların 15-25 Mayıs tarihleri arasında mevsim normalleri civarı İla 1-3 derece üzerinde seyretmesi beklentisi bulunuyor.

Öte yandan meteorolojik uyarılara göre Ankara’da raf bulutu oluşması, kuvvetli fırtına hattı beklentisini Ankara’da artırdı.

METEOROLOJİDEN FIRTINA UYARISI

Marmara Denizi’nde 10 Mayıs Pazartesi günü itibariyle fırtına beklentisinin bulunduğunu açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın güneyinde rüzgar, doğu ve kuzeydoğu yönünde poyraz şeklinde fırtına tahminini duyurdu. Fırtınanın 6 ila 8 kuvvetinde olacağı da tahmin ediliyor.

Fırtına kaynaklı olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı ve dikkatli olunması gerektiği söylendi.

İSTANBUL HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’daki hava sıcaklığının sabah saatlerinde 15 derece, öğle saatlerinde 18 derece, akşam 14 derece ve gece 13 derece şeklinde görüleceğini açıkladı.

Nem oranı %60-90 olurken, poyrazdan kuvvetli ve aralıklarla fırtına şeklinde rüzgarın ise 40/70 km/sa olacak.

akom.jpg

HAFTA SONU YAĞMURLU HAVA ETKİSİNİ GÖSTERECEK

İstanbullu Cumartesi günü çok bulutlu, kuvvetli sağanak yağmurlu bir gün geçirecek. Pazar günü parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak ve yağış beklenmiyor.

SARI KODLU UYARI 13 KENTE YAPILDI

Meteoroloji, sarı kodlu uyarıda bulundu ve alfabetik sıraya göre verdiğimiz şu 13 ili sıraladı:

Antalya, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Edirne, Hakkari, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Muğla, Tekirdağ, Van.

ANKARA’DA RAF BULUTU GÖRÜLDÜ! O ANLAR SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI

Ankara’da vatandaşların kayda aldığı bir videoda gökyüzünde kara bulutlar dikkat çekti. Fırtınanın habercisi olduğu düşünülen bulutların öbek öbek toplandığı dikkat çekti.

Raf bulutu (shelf cloud) olarak adlandırılan olayın, bir fırtına hattının önünde yer alan belirgin bulut formasyonu olarak biliniyor.

raf-bulutu.jpg

Raf bulutları, soğuk havada ve genelde gök gürültülü fırtınalarda ortaya çıkıyor. Yuvarlanan bulutlardan farklı olarak daha büyük bulut sistemine bağlıdır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.