Türk holding dev şirketi satın aldı '5 ayrı kıtada 56 ülkede faaliyet gösteriyor'

Türk holding dev şirketi satın aldı '5 ayrı kıtada 56 ülkede faaliyet gösteriyor'
Yıldırım Holding Makedonya’nın en büyük nikel şirketi Euronickel Industries’i satın aldı.

Patronlar Dünyası'ndanSercan ÇELİKBAŞ'ın haberine göre; Türkiye'nin önde gelen madencilik şirketlerinden biri olan Yıldırım Holding, Kuzey Makedonya'nın en büyük nikel şirketi olan Euronickel Industries'i satın aldı.

Yıldırım Holding’in Hollanda iştiraki yaklaşık 40 milyon Euro bedelle (1 milyar 394 milyon 821 bin 600 Türk lirası), Euronickel şirketini ve Nova Rekrater fabrikasını bünyesine kattı.

Kuzey Makedonya'daki yerel kredi veren kuruluşlardan biri olan Komercijalna Banka, Makedonya Borsası aracılığıyla yaptığı duyuruda, iflas eden ferronikel şirketi Euronickel Industries'in Türk Yıldırım Grubu'na bağlı Hollandalı Polynickel Holding BV şirketine satıldığını açıkladı.

Banka aynı zamanda Pehçevo'daki Nova Refrakter fabrikasının mülkünün satışı için Yıldırım grubuyla bir anlaşma imzaladı.

Türk şirketi Yıldırım Holding, Hollanda'daki iştiraki Polynickel Holding aracılığıyla, Euronickel'in yeni sahibi olacak. Bu anlaşma kapsamında Komerecjalna Bankası, FENI'ye ait mülkleri 31,3 milyon euro ve Pehçevo'daki Nova Refacter fabrikasını ise 8,7 milyon euro karşılığında Yıldırım Holding'e sattığını duyurdu.

Satın alma sözleşmesinin nihai olarak gerçekleşmesi için tüm yasal ve düzenleyici ön koşulların karşılanması gerekiyor.

MADEN GEÇMİŞİ

1960'lı yıllardan bu yana madencilik sektöründe faaliyet gösteren Euronickel Industries, 1982'de üretime başlayarak Kuzey Makedonya'daki en büyük işverenlerden ve ihracatçılardan biri haline geldi.

2019 yılında Global Special Opportunities Ltd. (GSOL) tarafından satın alınan Euronickel, uzun bir süredir zorlu ekonomik koşullarla mücadele ediyordu.

Enerji krizi ve nikel fiyatlarındaki dalgalanmaların yanı sıra GSOL'un yatırımı ve tedarikçi sorunları, şirketin iflasına yol açtı ve mülkiyeti Komercijalna Bankası'na devredildi.

Şirketin satılmasının ardından, çalışanların işlerine geri dönmesi ve üretimin yeniden başlaması bekleniyor. Komercijalna Bankası, Kavadar fabrikasının durumunu korumak için son aylarda 1,5 milyon eurodan fazla yatırım yaptıklarını belirtti.

Amsterdam ve İstanbul'da merkezi bulunan Yıldırım Grubu, 1963'te kuruldu ve şu anda madencilik, liman işletmeciliği, gübre ve kimyasallar, enerji ve enerji ürünleri, taşımacılık ve lojistik, finansal hizmetler, uluslararası ticaret, inşaat ve emlak gibi birçok sektörde faaliyet gösteriyor.

Yıldırım Grubu, dünya genelinde 5 kıtada 56 ülkede faaliyet göstererek 25 bin kişiye istihdam sağlıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.