Arçelik beyaz eşya devini satın alıyor 'Resmi açıklama yapıldı'

Arçelik beyaz eşya devini satın alıyor 'Resmi açıklama yapıldı'
İngiltere Rekabet ve Pazarlar Kurumu (CMA), Arçelik ve Whirlpool anlaşmasını onayladı.

CMA, Arçelik'in Whirlpool'un Avrupa'daki ev aletleri operasyonlarını satın almasına ilişkin rekabet incelemesini tamamladığını duyurdu.

Açıklamada, Arçelik ve Whirlpool'un İngiltere'deki önde gelen ev aletleri tedarikçileri oldukları vurgulanarak, çamaşır makinesi, kurutma makinesi, bulaşık makinesi ve pişirme cihazları gibi ürünlerin de bu kapsamda olduğu belirtildi.

İngiliz rekabet kurumu Arçelik'in Whirlpool'u satın almasına onay verdi

Yapılan incelemede, iki şirket arasındaki ev aletleri anlaşmasının rekabet konularına yol açmayacağı sonucuna varıldığı ifade edildi.

Whirlpool: da Londra ok provvisorio dell'Antitrust all'accordo con Arcelik - FIRSTonline

Şirketlerin güçlü pazar konumlarına sahip olmalarına rağmen diğer tedarikçilerin ciddi rekabetiyle karşı karşıya kalmaya devam edeceklerine dikkat çekilen açıklamada, "Arçelik-Whirlpool ev aletleri anlaşması CMA tarafından onaylandı." ifadesi kullanıldı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, 24 Ekim tarihinde, AB'nin şirket birleşme düzenlemeleri çerçevesinde, ABD merkezli şirket Whirlpool Corporation'ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki ev aletleri operasyonlarının tamamının Türkiye'den Arçelik AŞ tarafından devralınmasını onayladığını duyurdu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.