3 günde peş peşe 2 zam geldi 'Fiyatı duyan keşke 1 hafta önce alsaydım diyecek

3 günde peş peşe 2 zam geldi 'Fiyatı duyan keşke 1 hafta önce alsaydım diyecek
Ramazan ayı gelmeden 1 haftada iki kere zamlandılar. Marketlerde fiyatını gören keşke 1 hafta önce alsaydım diyecek.

Pirzola, but, kanat, göğüs... Et ve tavuk tüketimi artık ciddi bir hesap gerektiriyor. Son zamanlarda sürekli zam üstüne zam geliyor. Özellikle Ramazan ayı yaklaşırken, bir hafta içinde fiyatlar iki kez arttı. Pazartesi günü ete 20 lira, tavuğa ise 10 lira zam yapılmıştı. Ancak bu zam furyası durmayıp, üç gün sonra fiyatlar bir kez daha yükseldi.

Gıda fiyatlarındaki bu sürekli artış, tüketicileri ve kasapları da memnun etmiyor. Tedarikçiler zam yapıyor, esnaf da bu zammı müşterilere yansıtıyor. Sonuç olarak, alışveriş yapan vatandaş istese de istemese de artan fiyatları ödemek zorunda kalıyor.

3 GÜNDE PEŞ PEŞE 2 ZAM GELDİ

Son zam furyasıyla birlikte, Ramazan öncesi tüketicilerin korktuğu gerçekle yüzleşti. Et ve tavuk fiyatları adeta fırladı. Pazartesi günü yapılan zamlardan henüz haberi olmayan tüketici, üç gün sonra kasaba gittiğinde bir kez daha zamla karşılaştı. Hem ete, hem de tavuğa zam gelmişti.

Kasaplar da bu duruma şaşkınlıkla bakıyor. Kimileri, "25 yıldır bu işi yapıyorum, böyle bir şey görmedim." diyor. Bazı marketlerde kuşbaşı ve kıyma fiyatları sabitlenmiş olsa da, tedarikçilerin aldırmadan zam yapması durumu daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor.

ZAM HABERİ SMS İLE BİLDİRİLDİ

Zamların haberi, haftada iki kez mal alan kasaplara SMS yoluyla ulaştı. Ancak bu da tüketicilerin elini kolunu bağlıyor. Bir önceki hafta 1 buçuk liraya aldığı kanatı, bu hafta aynı miktar için 210 lira ödüyor.

Tavuk kanadının kilosu geçen hafta 115 liraydı, ancak son zamla birlikte 140 liraya fırladı. Kıyma ve kuşbaşı et fiyatları ise 600 lira bandına dayandı. Pirzola ise neredeyse hayal olmak üzere, kilosu 1100 liraya kadar yükseldi.

Denetimlerde kesilen cezaların faturaları, maalesef halkın cebinden çıkıyor. Bazı kasaplar, ürünlerinde etiket bulunmadığını çünkü her gün fiyatların değiştiğini ifade ederken, diğerleri ise dana kuşbaşı ve kıymayı sabit fiyatlarla satmaya başladı, ancak kişi başı 3 kilo sınırlaması getirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.