Teknoloji devi ünlü şirketi satın aldı 'Kimse beklemiyordu'

Teknoloji devi ünlü şirketi satın aldı 'Kimse beklemiyordu'
Yahoo, Instagram kurucularının uygulaması Artifact'i satın aldı.

Yahoo paylaştığı bir gönderi ile Artifact'i satın aldığını açıkladı. Anlaşmanın finansal detayları ise henüz paylaşılmadı.

Bu satın alma işlemiyle birlikte, Artifact artık bir uygulama olarak devam etmeyecek. Ancak, uygulamanın yapay zeka destekli kişiselleştirme teknolojisi Yahoo ve onun ürünleriyle entegre edilecek.

Kevin Systrom ve Mike Krieger ise geçiş süreci boyunca danışman olarak Yahoo'nun çatısı altında çalışmaya devam edecek.

Yahoo, Instagram kurucularının uygulaması Artifact'i satın aldı - Webrazzi

Artifact'in teknolojisi, kullanıcıların tercih ettikleri içerikleri sunma yeteneği ile öne çıkıyor. Bu teknoloji, zamanla kullanıcıların ilgi alanlarına daha iyi adapte oluyor ve bu sayede kişiselleştirilmiş bir haber akışı oluşturuyor.

Kullanıcılar, sadece ilgilendikleri haberleri görebildikleri bu akış sayesinde istedikleri bilgilere daha kolay ve hızlı bir şekilde erişebiliyorlar.

Uygulama ayrıca çeşitli yapay zeka araçlarıyla öne çıkıyor. Bu araçlar haberleri özetlemeye, tık tuzağı başlıkları yeniden yazmaya ve en iyi içeriği ortaya çıkarmaya odaklanıyor.

Yahoo'nun aktardıklarına göre; şirketin bu yetenekleri portföyüne katması, kullanıcıları daha da zengin içerik deneyimleri ve kişiye özel kişiselleştirme ile buluşturma fırsatını hızlandırıyor.

Yahoo'nun Başarısızlık Hikâyesi - Webtekno

Artifact'in, pazar fırsatının sürekli yatırımı gerektirecek kadar büyük olmaması nedeniyle faaliyetlerini sonlandıracağını açıklamıştı.

Şirket, haber akışı sunarak başladığı yolculuğunun sonunda bir Twitter alternatifi olarak konumlandı. Bu da şirketi, zorlu bir rekabet alanına taşıdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.