Mehmet Şimşek'i kızdıran bankacı ortaya çıktı ‘Kredi kartında o uygulamaya son verilecekti’

Mehmet Şimşek'i kızdıran bankacı ortaya çıktı ‘Kredi kartında o uygulamaya son verilecekti’
Yerel seçimler öncesi, bazı bankaların müşterilerine attığı kredi kartı taksitleriyle ilgili mesajların sırrı çözülürken, Mehmet Şimşek'in çok sinirlendiği ve hemen kamu bankası genel müdürünü aradığı öne sürülen kişi de ortaya çıktı.

Gazeteci Fuat Uğur dün TV100'de kaleme aldığı yazıda, seçime günler kala Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in çok sinirlendiği bir olayı gündeme taşımıştı. Uğur, bir büyük kamu bankası, seçim öncesinde müşterilerine "1 Nisan 2024 tarihinden itibaren Bireysel Kredi Kartlarındaki taksit uygulamalarında güncelleme yapılacaktır. 31 Mart 2014 tarihine kadar güncel harcamalarınızı kampanya dahilinde taksitlendirebilirsiniz." mesajlar gönderdiğini iddia etmişti.

Uğur, kaleme aldığı yazısında; atılan mesajlar üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çok sinirli bir şekilde o bankanın Genel Müdürünü arayıp “Bunu nasıl yaparsınız, daha henüz resmiyete dökülmemiş bir ve tam olarak kararlaştırılmamış bir tasarıyı karar olarak uygulamaya sokarsınız” diyerek tepki gösterdiğini aktarmıştı.

Bankacının ismini vermeyen gazeteci Uğur'un bu iddiaları kısa sürede gündeme damga vurdu. "Mehmet Şimşek’i sinirlendiren kamu bankası genel müdürü kim?’ soruları da araştırılmaya başlandı.

imsek.webp

"SÜRPRİZ İSİM”

Uğur, iddiaların ardından yeni yazısında bankacının kendisini aradığını duyurdu. "Yazı yayınlandıktan sonra 'O bankanın Genel Müdürü benim' diyerek beni Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih aradı." söyleminde bulunan Uğur, yaptığı konuşmanın detaylarını tv100'deki yeni yazısında dile getirdi.

“DİĞER BANKALAR DA AYNI MESAJI GÖNDERMİŞ”

Peşin fiyatıyla taksitle alışveriş yapan 900 bine söz konusu mesajın gönderildiğini onaylayan Üstünsalih, benzer mesajları diğer bankaların da gönderdiğini aktardı. Şimşek'in kendisini arayarak sitem ettiğini de onayladı. Mesaj göndermenin yanlış olduğunu söyleyen Üstünsalih, olayı ise şu şekilde açıkladı:

kredi-karti-2.webp

"Kredi kartı harcamalarındaki yüksek artışların sınırlandırılması, kredi kartı limitlerindeki yüksek artışların sınırlandırılması, nakit avans uygulamasının sınırlandırılması ve bankaların kredi kartı büyümelerinin düşürülmesi konusunda bir toplantı yapıldı.

"BDDK KREDİ KARTLARIYLA O UYGULAMAYA SON VERİLMESİNİ İSTEMİŞ”

“Toplantının başlangıcında BDDK Başkan Yardımcısı sektördeki peşine taksit, ilave taksit, taksit erteleme ve ekstre erteleme gibi endüstri standardı uygulamalarının sonlandırılmasını istediklerini net biçimde belirtiyor. Bunun üzerine de mesaj olayı gerçekleşiyor."

bddk-2.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.