Ünlü profesörden dolar çıkışı Söyledi söyledi anlatamadı

Ünlü profesörden dolar çıkışı Söyledi söyledi anlatamadı
Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, seçimlerden önce yaptığı dolar öngörüsünün gerçekleştiğini söyleyerek Dolar, faiz ve enflasyona ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Prof. Hakan Kara seçimlerden önce kendisine kendisine en çok gelen 'Dolar kuru patlar mı?' sorusuna yanıt verdiği halde birçok kişinin dolara yatırım yaptığını söyledi.

Prof. Hakan Kara, seçimlerden önce en az 100 kişinin kendisine "Doları kuru patlar mı?" diye sorduğunu ve kendisinin de "Hayır patlamaz" yanıtını verdiği halde son gelen verilerin birçok kişinin yine de dolar aldığını ortaya koyduğunu vurguladı.

Doların yerel seçim bitiminde yükselmeyeceğini açıkladığını halde kimseyi inandıramadığını belirten diğer yandın bankaların tahsili gecikmiş alacaklarının anormal derecede düştüğünü ve yılın 2. yarısında bu alanda belirgin artış olabileceğini söyledi.

hakankara1.jpg

FAİZ ORANLARINDA YUKARI YÖNLÜ BASKI OLUŞACAK

Reel sektörün finansman ihtiyacının arttığına dikkat çeken Hakan Kara bu durumun faiz oranlarında yukarı yönlü baskı oluşturacağını belirtti.

hakankara2.jpg

ENFLASYON İÇİN AYRICA MALİ DİSİPLİNE İHTİYAÇ VAR

Hakan Kara, enflasyonun düşüp düşmeyeceğine ilişkin olarak da enflasyonun önümüzdeki aylarsa gerilemeye başlayacağını söyledi. Hakan Kara enflasyonundaki düşüşün kalıcı olması için mali disipline ve yapısal reformlara ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.