Başvuru süreci başladı 81 ilde hibe destek ödemesi yapılacak

Başvuru süreci başladı 81 ilde hibe destek ödemesi yapılacak
81 ilde yatırım yapacak girişimciler için toplamda 66 milyon Euro tutarında verilecek hibe desteğine başvurular yarın başlıyor.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, 81 ilde yatırım yapacak girişimcilere toplam 66 milyon Euro'yu bulacak hibe vereceği IPARD III Programı 1. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında başvuruların 5 Nisan 2024 Cuma günü başlayacağını duyurdu.

ab.jpg

Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyeli yüksek ülkelere mali destek olmak amacıyla hazırlanan Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) III Programı adı ile bir program başlattı. IPARD) III programı - 1. Başvuru Çağrı İlanı döneminde; Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasına Yönelik Yatırımlar başlığı altında kırmızı/beyaz et kesimhaneleri, et işleme ve parçalama alanında, süt işleme, süt toplama, peynir altı suyu işleme alanlarında, meyve/sebze soğuk hava deposu, su ürünleri işleme ve yumurta işleme alanlarında yatırımlara destek ödenecek.

balikcilik.jpg

Hibe destek ödemesi almak isteyenlerin başvuruları, 5 Nisan Cuma saat 09.00’da başlayacak 7 Mayıs Salı saat 18.00’e kadar sürecek. Başvurular elektronik ortamda “https://onlinebasvuru.tkdk.gov.tr/” adresi üzerinden yapılacak. Yapılan başvuru çıktıları ile Başvuru Çağrı İlanında istenen diğer belgeler 9 Mayıs Perşembe mesai sonuna kadar TKDK İl Koordinatörlükleri veya İl İrtibat Ofislerine verilecek.

SEKTÖR YATIRIMLARININ HEDEFİ

Tarım ve hayvancılık ürünlerinin işlenmesi tesislerinin kurulumu, ham ürünün daha değerli ürünlere çevrilmesini sağlayarak, kırsal alanlarda ekonomik katma değer oluşturuyor ve üreticilere daha yüksek gelir sağlamada fırsatları sunuyor. Üretim, paketleme, depolama ve dağıtım zinciri yeni iş kolları oluşturarak vatandaşlara yeni istihdam kapıları açılmasına olanakları sağlıyor.
Üreticilerin işlenmiş ürünlerin üretiminde gereken modern teknoloji ve yenilikçi ekipmanlara ulaşması sağlanıyor. Kırsal kesimin mahrum kaldığı teknolojiye ve yeniliklere erişimini artırılarak bu bölgelerde de teknoloji transferini teşvik ediliyor ve yerel ekonomiyi güçlendiriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.