Teknoloji devinde yaprak dökümü '1900 kişinin işine son verilecek'

Teknoloji devinde yaprak dökümü '1900 kişinin işine son verilecek'
Microsoft'un oyun birimi, ABD merkezli teknoloji devi tarafından yapılan açıklamaya göre yaklaşık 1900 çalışanını işten çıkaracak.

The Verge tarafından bildirildiğine göre, Microsoft Gaming'in CEO'su Phil Spencer, bu konuyla ilgili çalışanlara bir not gönderdi.

Spencer, Microsoft'un Activision, Blizzard ve King ekiplerini bünyesine katmasının üzerinden üç aydan fazla bir süre geçtiğini belirterek, Microsoft Gaming ve Activision Blizzard yöneticilerinin, büyüyen iş hacmini desteklemek ve sürdürülebilir bir maliyet yapısı oluşturmak amacıyla birleşme stratejisi ve uygulama planı üzerinde kararlı olduklarını vurguladı.

Microsoft, oyun biriminden yaklaşık 1900 çalışanını işten çıkaracak

Bu sürecin bir parçası olarak, oyun biriminde yaklaşık 1900 kişinin işine son verme kararı aldıklarını ifade eden Spencer, bu adımın stratejik bir planın bir yansıması olduğunu ve şirketin uzun vadeli hedeflerine ulaşmak adına yapılan bir ayarlamayı içerdiğini dile getirdi.

Bu rakam, 22 bin kişilik bir çalışan sayısına sahip olan Microsoft'un oyun birimi için geçerlidir ve bu, şirketin toplam iş gücünün yaklaşık yüzde 9'una denk gelmektedir.

Microsoft, oyun biriminden yaklaşık 1900 çalışanını işten çıkaracak

Belirtilen işten çıkarmaların Activision Blizzard, Xbox ve ZeniMax çalışanlarını etkileyeceği bildirilmektedir.

Aynı zamanda, Blizzard'ın Yöneticisi Mike Ybarra, Blizzard'dan ayrılacağını X sosyal medya hesabında duyurdu.

Microsoft, geçen yıl ekim ayında Call of Duty ve Diablo gibi oyunların geliştiricisi olan Activision Blizzard'ı yaklaşık 69 milyar dolara satın almıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.