Yargıtay’dan flaş karar 'Eşine sormadan bunu yapan hapı yuttu'

Yargıtay’dan flaş karar 'Eşine sormadan bunu yapan hapı yuttu'
Yargıtay boşanmak için gelin bir çift hakkında emsal karara imza attı. Bunu yapan eşler yandı.

Yargıtay’dan emsal nitelikte bir karar geldi. Evlilik içerisinde eşinin görüşünü almadan arabayı satan kocayı kusurlu bulundu.

Hukukçular, bir erkeğin, eşine haber vermeden arabayı satmasının ‘ekonomik şiddet’ olarak değerlendirdi. Ayrıca bu tavrın kadını yok sayarak kişilik haklarına saldırı teşkil ettiğini ifade etti.

İddiaya göre, bir kadın eşinin sorumsuz olduğunu, kendisine ve çocuğuna bakmadığını, sürekli alkol tükettiğini, bileziklerini bozdurduğunu ve kendisine sormadan arabayı sattığını söyleyerek soluğu mahkemede aldı. Eşine boşanma davası açan kadın eşinin kendisine ait kredi kartını alarak borçlandığını ileri sürdü.

bosanma-davasi-780x470.jpg

AİLE MAHKEMESİ KADINI HAKLI BULDU

Ayrıca çocuğunun velayeti ile çocuğu için nafaka ve ziynet eşyalarının iadesini talep eden kadına Aile mahkemesinden sevindiren haber geldi.

Mahkeme Davalı kocayı kusurlu buldu ve çiftin ‘evlilik birliğinin temelinden sarsılması’ sebebiyle boşanmalarına hükmetti. Mahkeme çocuğun velayetini anneye verirken babanın çocuğu için aylık 350 lira nafaka ile kadının ziynet eşyalarına karşılık olan 20 bin lirayı eşine ödemesine karar verdi.

emsal-karar-nedir-neden-onemli-ne-ise-yarar-dg5z.webp

YARGITAY'DAN EMSAL KARAR

Mahkemenin gerekçeli kararına itiraz eden davalı koca, dava dosyasını Yargıtay’a götürdü. Koca iddiaların gerçek olmadığına dair temyiz dilekçesi yazarak Yargıtay’a gönderdi.

Davalı koca, evlilik birliği içerisinde maddi yükümlülükleri yerine getirmeyen tarafın eşinin olduğunu ve eşinin sürekli olarak ‘senin paran, benim param’ diyerek erkeklik gururuyla oynadığını öne sürdü.

Davalı koca, yerel mahkemenin kararının kaldırılmasını talep ederken, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi de talebi kabul etmeyerek, yerel mahkemenin kararını onadı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.