Çalışanlar kara kara düşünüyor 'Ünlü alışveriş sitesi binlerce kişiyi işten çıkarıyor'

Çalışanlar kara kara düşünüyor 'Ünlü alışveriş sitesi binlerce kişiyi işten çıkarıyor'
İşten çıkarmalar gün geçtikçe artıyor. Bu sefer milyonlarca kişinin kullandığı online alışveriş sitesi çalışanlarını işten çıkarma kararı aldı.

Milyonların kullandığı online alışveriş sitesi eBay çalışanlarını işten çıkaracağını duyurdu.

eBay Başkanı ve CEO’su Jamie lannone, şirket ekibine not göndererek, çalışanlarına kara haberi duyurdu.

Şirketten işçi ayrımı yapacağını açıklayan Başkan şirketin yeniliklere ihtiyacı olduğunu vurguladı. Şirketin daha aktif ,çevik ve piyasa taleplerine daha duyarlı olabilmek adına şirket içerisinde bir değişime ihtiyaç olduğunu söyledi.

1653327267712-c2236652-1578-4946-89ff-9e957e5a986d.jpg

eBay, işgücünün %9’unu, yani yaklaşık 1.000 çalışanını işten çıkaracak

İşten çıkarma kararını alan şirket, eBay’in son çeyrekte 1,3 milyar dolar kâr açıklamasına ve bunu sağlam sonuçların elde edildiği bir süreç olarak adlandırmasına rağmen uygulamaya aldı.

Şirketin CEO'su, yazılı notta eBay'in ekiplerini daha etkili bir şekilde organize etmeyi ve karar alma süreçlerini kolaylaştırmayı amaçladığını vurguluyor. Lannone, belirli ekipleri uyumlu hale getirerek ve birleştirerek uçtan uca müşteri deneyimini iyileştirmeyi ve küresel müşteri ihtiyaçlarına daha etkin bir şekilde yanıt verilmesini sağlamanın önemine vurgu yapıyor. Şirket, zorlu makroekonomik koşullar gibi dış baskılara rağmen, kendi yetki alanındaki faktörleri kontrol etmek için adımlar atıyor.

aaaasds.jpg

Şirket, işten çıkarmaların kolay olmadığını kabul ediyor ve eBay topluluğuna ve kültürüne önemli katkılarda bulunmuş bireyler üzerindeki etkinin farkında.

Karara, önümüzdeki aylarda alternatif işgücü içindeki sözleşme sayısını azaltma planları da eşlik ediyor. Notta ayrıca eBay’in benzer durumlarla karşılaşan teknoloji şirketlerinin ortak açıklaması olan çok hızlı işe alım yaptığından da bahsediliyor.

ebay-shopping-listing-seller-things-to-sell-1536x1026.jpg

ebay-shopping-listing-seller-things-to-sell-1536x1026.jpg

İşten çıkarmaları, etkilenen bölgelerde bir danışma süreci izleyecek ve liderler Zoom aracılığıyla doğrudan iletişim kuracak ve bildirimler Başkan Yardımcıları veya yönetici liderlik ekibi üyeleri tarafından gönderilecek. Bir empati gösterisi olarak eBay, bu görüşmeler için alan ve mahremiyet sağlamak üzere tüm ABD çalışanlarının 24 Ocak’ta evden çalışmasını talep etti.

Iannone, bu zorlu değişikliklerin nihayetinde eBay’i daha güçlü kılacağına inandığını ifade ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.