Ünlü giyim firması çalışanlarını işten çıkaracak 'Türkiye'de onlarca mağazası var'

Ünlü giyim firması çalışanlarını işten çıkaracak 'Türkiye'de onlarca mağazası var'
ABD merkezli giyim şirketi Levi Strauss & Co, küresel iş gücünde yüzde 10 ila yüzde 15 oranında bir azalmaya gideceğini açıkladı.

Levi Strauss&Co, 2023'ün dördüncü çeyreğine ait mali tabloları paylaştı.

Şirketin resmi açıklamasına göre, uzun vadeli karlı büyümeyi destekleme stratejisi kapsamında 2024 mali yılında yaklaşık 100 milyon dolarlık net maliyet tasarrufu elde etmeyi hedefliyor.

Levi Strauss (LEVI) earnings Q3 2023

Açıklamada belirtilenlere göre, bu dönem içerisinde şirketin dünya genelindeki kurumsal iş gücünün yüzde 10 ila yüzde 15 oranında azaltılması öngörüldüğü belirtildi.

ŞİRKETİN KARI GEÇEN YIL AZALDI

Levi Strauss&Co'nun mali sonuçlarına göre, şirketin geliri 2023'ün son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3 artış göstererek 1,6 milyar dolara çıktı.

Levi Strauss names new CEO

Şirketin toplam geliri ise 2023 yılı boyunca genelinde istikrarlı bir seyir izleyerek 6,2 milyar dolar olarak kaydedildi.

Levi Strauss&Co, gelecek yıl için gelir tahminlerini yüzde 1 ila yüzde 3 arasında artırarak belirledi. Ancak, şirketin gelir beklentisi, piyasa öngörülerinin altında kaldı.

Geçen yılın son çeyreğinde şirketin net karı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16 düşüşle 127 milyon dolara geriledi. 2023 genelinde ise Levi Strauss&Co'nun net karı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 56 azalarak 250 milyon dolara düştü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.