Dev şirket küçülmeye gidiyor '500'den fazla çalışanını işten çıkaracak'

Dev şirket küçülmeye gidiyor '500'den fazla çalışanını işten çıkaracak'
League of Legends ve Valorant'ın geliştiricisi olan Riot Games, 500'den fazla çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

Riot Games, 500'den fazla çalışanının işine son verileceğini belirtti. Bu rakam, şirketin iş gücünün yüzde 11'ine denk geliyor.

Son dönemde, teknoloji sektöründe işten çıkarmaların önemli ölçüde arttığı gözlemleniyor. Covid-19'un etkisiyle evden çalışma modelinin yaygınlaşması, şirketlerin dengesiz istihdam politikalarına yol açmıştı.

Pandemi'nin sona ermesiyle birlikte ofislere dönüş ve maliyet artışları, birçok şirketin toplu işten çıkarmalara yönelmesine neden oldu.

Riot Games construirá arena de esports para la región EMEA

Son birkaç yıldır bu tür işten çıkarmaların artarak devam ettiği görülüyor.

Şimdi de bu trende uyarak Tencent bünyesindeki Riot Games'ten toplu işten çıkarma haberleri geldi.

Şirket, resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada 500'den fazla çalışanın işten çıkarılacağını belirtti. Bu sayı, Riot Games'in toplam iş gücünün yüzde 11'ini oluşturuyor.

Riot Games: Epic Success Story and Key Success Factors

Riot Games'in CEO'su Dylan Jadeja, yayınladığı bir mesajda, "Yaptığımız bazı önemli yatırımların beklediğimiz gibi sonuç vermediğini gözlemliyoruz. Bu durumdan etkilenebilecek veya etkilenmiş olan çalışanlar için, önümüzdeki 48 saat içinde ilgili yöneticilerle bir toplantı düzenlenecek. Şirkette uzun süre çalışanlar için özellikle altı aylık kıdem tazminatı ve diğer avantajlar gibi olanaklar sunularak, bu süreçte destek sağlanacaktır." şeklinde ifade etti.

ABD'de teknoloji sektörü öncülüğündeki işten çıkarmalar sürüyor - Son Dakika Haberleri

Değişikliklerden etkilenen projeler arasında, 2019'da duyurulan ücretsiz kart oyunu Legends of Runeterra da bulunuyor. Riot'un mevcut oyun portföyündeki diğer bir hedef ise yine 2019'da duyurulan ve League of Legends evreninde daha fazla oyun geliştirmeyi amaçlayan Riot Forge yayıncılık şirketi. Netflix mobil için özel olarak yayınlanan Hextech Mayhem dahil altı oyunu piyasaya süren Riot Forge, Bandle Tale'i yayınladıktan sonra faaliyetlerini sonlandıracak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.