Dünyaca ünlü şirket yüzlerce personelini işten çıkarıyor ‘Çalışanları yıkan haber geldi’

Dünyaca ünlü şirket yüzlerce personelini işten çıkarıyor ‘Çalışanları yıkan haber geldi’
Dünyaca ünlü popüler platform çalışanlarının yüzde 17’sini işten çıkarıyor.

Korona virüsünün patlak vermesi dünya ekonomisinde büyük hasarlara neden oldu. Bu süre zarfında birçok şirket çalkantılı döneme girdi. Korona virüsün daha etkisi bitmeden Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş ekonomik krizin daha da derinleşmesine neden oldu.

Ancak pandemi döneminde sosyal medya platformları ekonomik olarak büyük darbe yiyen şirketlerin yanında büyük kar elde ettiler. Milyarlarca insanın eve kapanması nedeniyle sosyal medya platformları büyük rağbet görmeye başladı.

Durum böyle olunca sosyal medya şirketleri çalışanların sayısını bu dönemde artırdı. Pandeminin bitmesiyle insanlar normal hayatlarına dönerken sosyal medya kullanımı eski seviyesine geri döndü.

Son dönemlerde pandemi döneminde işçi sayısını artıran birçok şirket, şimdilerde çalışan sayısını azaltmayı tercih ediyor.

8ad6ae1f-5db7-4f61-8e74-eff0c0b41e26.jpg

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 17'SİNİ İŞTEN ÇIKARIYOR

Kargo şirketleri ve teknoloji firmaları son dönemde en çok işten çıkarma eylemlerini gerçekleştiren firma oldu.

Bu furyaya son dönemde oyuncuların sık kullandığı sosyal medya platformu Discord da katıldı. Amazon, Spotify, Meta, gibi platformların ardından Discord da çalışanların işten çıkartıyor.

Çalışanlarının yüzde 17’sini işten çıkaran Discord Ağustos 2023‘te personellerinin yüzde 4‘ünü işten çıkarmıştı. Discord’un CEO’su Jason Citron, yaptığı duyuru ile birçok departmanda çalışan toplamda 170 kişinin işten çıkarılacağını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.