YoTube devrim niteliğinde yeni özelliğini duyurdu' Hayat kurtaran yenilik'

YoTube devrim niteliğinde yeni özelliğini duyurdu' Hayat kurtaran yenilik'
Youtube’un kullanıma geliştirdiği yakında kullanıma açılması beklenen yeni özellik sayesinde birçok kişide ilk yardım bilincinin oluşturması hedefleniyor.

Geliştirilen yeni özellik kapsamında YouTube acil durumlarda platform aracılığıyla gerçekleştirilen aramalarda, arama sonuçlarının en üstüne güvenilir olduğunu tespşt ettiği açıklayacı ilk yardım videolarını yerleştirecek. Videolarda Heimlich manevrası, kalp masajı ve kalp krizinin gibi içerikler yer alması planlanıyor.

BİLİNCİN ARTMASI HEDEFLENİYOR

Platformun söz konusu yeniliği hayata geçirmesindeki en büyük etken insanları ilk yardım konusunda daha bilinçli hale getirmek olduğu ifade ediliyor. Söz konusu yeniliğin bu konudaki bilgi kirliliğini de önlemesi de platformun bir diğer amacı olarak ön plana çıkıyor. Yeni özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağına yönelik net bir tarih ise henüz açıklanmış değil.

HANGİ İÇERİKLERİ KAPSAYACAK?

YouTube'un bu özelliğinde Opioid aşırı dozu, nöbet, kalp krizi, psikoz, kalp masajı, boğulma / Heimlich, kanama, felç, yılan ısırması, turnike nasıl uygulanır, intihar girişimleri ve zehirlenme / aşırı doz gibi acil sağlık durumlarını kapsayan açıklayıcı videolar yer alıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.