Google'dan android kullanıcıları sevindirecek haber 'Artık her şey ışık hızında olacak'

Google'dan android kullanıcıları sevindirecek haber 'Artık her şey ışık hızında olacak'
Dünyaca ünlü arama motoru Google kendini geliştirmeye ve kullanıcıların konforunu sağlamak için çalışmaya devam ediyor.

Google, CES etkinliğinde, çapraz Android çözümü olarak adlandırılan "Quick Share (Hızlı Paylaşım)" özelliğini oluşturmak amacıyla Samsung ile işbirliği yapacağını duyurdu.

Bu işbirliği, en etkili paylaşım çözümlerini bir araya getirerek Android kullanıcılarına daha hızlı ve sorunsuz bir dosya paylaşım deneyimi sunmayı hedefliyor.

Quick Share, özellikle Samsung telefon kullanıcıları tarafından aşina olunan ve sıkça kullanılan kablosuz dosya paylaşım özelliğini, diğer Android cihazlarda da mevcut olan "Nearby Share" adı altında birleştiriyor. Bu sayede, kullanıcılar herhangi bir Android cihazı üzerinden Quick Share özelliğini kullanarak kolayca dosya paylaşabilecekler.

dm30hjagsxsorg9bic2ydmg35qkeo2znyvojvq8bbji.jpg

Quick Share, Android ekosistemi içindeki tüm cihazlarda, telefonlardan Chromebook'lara kadar, eşler arası içerik paylaşımını destekleyecek. Ayrıca, bu özellik Windows PC'lerde de kullanılabilecek şekilde entegre edilecek, böylece kullanıcılar farklı platformlar arasında sorunsuz bir şekilde dosya paylaşımı yapabilecekler.

Donanım Haber'den Erkan Calp'ın Haberine Göre,

NE ZAMAN KULLANICILARA SUNULACAK ?

Nearby Share'ın sunduğu hizmetleri büyük ölçüde basitleştirerek kullanıcı dostu bir deneyim sunmayı hedefleyen Quick Share, Şubat ayından itibaren kullanıcılara sunulacak.

Google ve Samsung'un bu işbirliği, Android kullanıcılarının dosya paylaşımında daha etkili ve kullanıcı dostu bir çözüme ulaşmalarına olanak tanıyacak.

d19de527de4486896705bdd03f0697e2.jpg

Bu hızlı eşleştirme özelliği kulaklıklarda da sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Google önümüzdeki ay içerisinde bu özelliği Chromecast kumandalı Google TV ve bu yıl çıkarılması beklenen Google TV cihazlarında da çalışacak.

DAHA FAZLA UYGULAMA VE BİRÇOK CİHAZA YANSIMA ÖZELLİĞİ

Google, yayınlama özelliğini daha fazla uygulama ve cihaza getirmek için çalışıyor. Artık Android telefon kullanıcıları TikTok içeriklerini Chromecast özellikli cihaza doğrudan yansıtabilecek.

Kullanıcılar otellerde de uygulamaya girmek zorunda kalmadan içeriklerini ekrana yansıtabilecek. Bu arada 2024 LG TV serisi gibi Chromecast’in yerleşik olduğu daha fazla cihaz piyasaya çıkacak.

roobot.jpg

Öte yandan kullanıcıların Spotify ve YouTube Müzik’te çalan içeriği uyumlu Pixel telefondan Pixel tablete aktarmasına olanak tanıyan yeni bir özellik kullanıma sunulacak.

GOOGLE FARKLI ŞİKETLERİN CİHAZLARINI BİRBİRİNE BAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

Google, farklı şirketlerin cihazlarının birlikte çalışmasını sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor. Şirket, bu amaçla sektör standartlarını benimsemeye devam diyor ve akıllı ev platformları için yeni standart olan Matter’ın yardımıyla LG TV’ler ve bazı Google ve Android TV cihazları yakında Google Home için hub görevi görecek.

araradg.jpg

Yani, Nest Hub, Nest Mini veya uyumlu TV’si olan kullanıcıların Matter cihazlarını ev ağına ekleyip Google Home uygulamasıyla kontrol etmeleri daha kolay olacak

ELEKTRİKLİ ARAÇLARA GELEN GOOGLE ÖZELLİĞİ

Google, birçok önde gelen otomobil markasının Google Haritalar, Google Asistan ve Google Play’deki faydalı uygulamaları doğrudan araca entegre eden Google yerleşik özelliğiyle geldiğini açıkladı.

arac.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.