O ilçede iki ekmek 1 TL'ye satılıyor 'Fiyatını duyan buraya akın akın geliyor'

O ilçede iki ekmek 1 TL'ye satılıyor 'Fiyatını duyan buraya akın akın geliyor'
O ilçede ekmeğin fiyatını duyan tekrardan bakıyor.

Asgari ücretin 17 bin 2 TL olmasının ardından kısa bir süre geçmeden peşi sıra zamlar gelmeye başladı. Yeni yılda unlu mamulleri de bu zamdan etkilendi. Bazı illerde simit, poğaça ve ekmeğe zam gelirken ekmeğin yeni fiyatı 10 TL’ye kadar yükseldiği görüldü.

Fakat öyle bir ilçe var ki ekmek orada halen 1 TL olarak satılıyor. Duyan vatandaşların inanamadığı olay, Bursa'nın Kestel ilçesinde gerçekleşti. 400 gram ekmek vatandaşa 1 TL’den satışa sunuluyor.

Normal 210 gram ekmeğin 10 TL’ye satıldığı bu dönemde iki ekmek gramajına tekabül etmesi ise dikkat çekiyor.

aw116863-01.jpg

KESTEL’DE DÜŞÜK FİYATLI EKMEK

Bursa'nın Kestel ilçesi Belediye Başkanı Önder Tanır, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir buluşma gerçekleştirdi. Tanır 5 yıl boyunca yaptığı faaliyetleri anlattığı buluşmada ekmek fiyatlarına ilişkin söylemi vatandaşları heyecanlandırdı.

2019 yılında göreve başladıklarında 400 gram ekmeğin 1,25 liradan satıldığına değinen Tanır, kendilerinin bu fiyatı 1 liraya düşürdüklerini ve bu düşük fiyatla ekmeği hemşehrilerine ulaştırdıklarının altını çizdi.

Tanır, artan ham madde fiyatlarına rağmen, bu dönemde ekmeği 1 liradan satacaklarını belirtti. Bu ekonomik koşullarda vatandaşa 1 TL'ye sunulan ekmek bir nebzede olsa derman olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.