O şehirde ekmeğe zam geldi 'Yeni fiyatı belli oldu'

O şehirde ekmeğe zam geldi 'Yeni fiyatı belli oldu'
Geçtiğimiz günlerde İzmir’de ekmeğe zam gelmesiyle birlikte bir il daha zam kararıyla sarsıldı. Ekmek yeni fiyatıyla ve gramajıyla satılmaya başlandı.

Türkiye’nin farklı illerinde son dönemde ekmeğe gelen zamlar konuşuluyor. Ekmek zamlarının yanında simit zamları da dikkat çekiyor. Yeni bir zam kararı, bir ili daha etkisi altına aldı. Uşak ilinde ekmek satışları, dünden beri yeni fiyatıyla satılmaya başlandı.

aw134166-01.jpg

UŞAK’TA EKMEK İKİ GÜN ÖNCESİNDEN DAHA PAHALI

Dün 3 Şubat 2024 tarihinde fırınlara giden Uşak kenti sakinleri, ekmeğini 8 TL yerine 10 TL’den almaya başladı. Aynı zamanda ekmeğin 230 gram olan gramajı da yükseldi. Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (UESOB) ile Fırıncılar Ve Unlu Madde İmalatçıları Esnaf Odası tarafından yapılan zam ile birlikte 250 gramdan satışa sunulan ekmekler 10 TL oldu.

firin.jpg

İZMİR VE KAHRAMANMARAŞ DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Ekmek zammı Uşak’tan önce İzmir’de yapılmıştı. 220 gram ekmek 9 TL’den satılmaya başlanmıştı. Ayrıca Kahramanmaraş’ta ekmeğe gelen zam sosyal medyada tartışma konusu olarak “Zam deprem bölgesi dinlemiyor” dedirtmişti. Ekmek zammı bu ilde 18 Ocak itibariyle yürürlüğe girerek 200 gramı 8 TL’den satılmaya başlamıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.