Emekli bayram ikramiyesi tarihleri belli oldu ‘Hesaplara bu tarihte yatacak’

Emekli bayram ikramiyesi tarihleri belli oldu ‘Hesaplara bu tarihte yatacak’
Emeklilere bayram ikramiyesi için tarih belli oldu. Masada iki formül bulunuyor.

Milyonlarca emeklinin maaş zammı netleşti. Memur emeklilerinin zam oranı yüzde 49,25 olurken SSK ve Bağkur emeklilerine yapılan son düzenlemeyle birlikte zam oranı da yüzde 49,25 olarak belirlendi.

6 aylık enflasyon farkının ortaya çıkmasıyla düşük kalan SSK ve Bağkur emeklilerinin zam oranı yüzde 49,25 yükseltilmesiyle en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu.

Maaş zammına rağmen emekliler hayat pahalılığı nedeniyle geçim sıkıntısı yaşamaya devam ediyor. Böylece zam oranı belli olan emekliler gözünü bayram ikramiyelerine çevirdi.

1609744777057-emekli-7.jpg

MASADA İKİ FORMÜL BULUNUYOR

Hükümetin ikramiyelerle ilgili zam mesaisi devam ederken kulislerde 2 bin TL olan ikramiyenin 5 bin TL’ye çıkarılması konuşuluyor. Başka bir ihtimale göre de ikramiyelerin 3 bin TL çıkarılması masada yerini alıyor.

2024 bayram ikramiyesi Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere iki defa verilecek. İkramiyelerin bayramdan önce hesaplara geçmesi öngörülüyor.

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’ndan 1 hafta önce hesaplara yatan ikramiyelerin bu yılda aynı şekilde yatırılacağı belirtiliyor.

emekli-maasi-ve-ikramiye-odemeleri-ne-zaman-yapilacak-emekli-ikramiyesinde-artis-olacak-mi-1686129654-15.webp

BU TARİHLERDE HESAPLARA YATIRILMASI BEKLENİYOR

2024 yılında Ramazan Bayramı 10 – 12 Nisan tarihleri arasına denk geliyor. Kurban Bayramı ise 16 – 19 Haziran tarihlerinde olacak.

Bu durumda Ramazan Bayramı ikramiyesinin 1 - 9 Nisan tarihine kadar yatması gerekirken Kurban Bayramı ikramiyesinin ise 10 - 15 Haziran tarihine kadar ödenmesi bekleniyor.

İkramiyelerle ilgili zam yapıldığı takdirde TBMM'ye yasa teklifi verilecek ve emeklilerin 2024 yılında ikramiyeleri hesaplarını zamlı olarak alabilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.