Toki’nin 2+1 ve 3+1 konutlarında sona gelindi ‘Binlerce kişi ev sahibi olacak’

Toki’nin 2+1 ve 3+1 konutlarında sona gelindi ‘Binlerce kişi ev sahibi olacak’
Toki'de sevindirici haber geldi. 2+1 ve 3+1 konutlarında sona gelindi.

Türkiye, geçen yıl Şubat ayında gerçekleşen deprem felaketinin ardından yaralarını iyileştirmeyi sürdürüyor.

Adana'nın Ceyhan ilçesindeki 30 blok ve 581 daireden oluşan projenin inşaatı hız kesmeden devam ediyor. 30 bloğun kaba inşaatı tamamlanmış durumda ve 6 blok sahiplerine teslim edilmeyi bekliyor.

ki-9-1.jpg

EVLERİNE KAVUŞUYORLAR

TOKİ'nin projesinde 2+1 daireler için brüt 110 ve net metrekare, 3+1 daireler için brüt 150 ve net 127 metrekare olarak belirlenen çalışmalar bitme aşamasına geldi. Dairelerde kullanılan tüm malzemelerin yüzde 100 yerli olduğu altı çizilirken Şubat ayında tamamlanan bin konutun kura töreninin ardından depremzedelerin teslim alacağı duyurulmuştu.

KARSLIOĞLU: HAK SAHİPLERİ DAİRELERİNE KAVUŞACAK

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, kalıcı konut projeleri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karslıoğlu, vatandaşların 6 Şubat'tan önce dairelerine oturabileceklerini söyledi.

Karslıoğlu, ilerleyen zamanlarda cumhurbaşkanının online katılımıyla yapılacak olan çekilişlerin noter huzurunda hak sahiplerinin dairelerini teslim alacağını belirtti. Ayrıca, bu sürecin Şubat ayıyla sınırlı olmadığını, ilerleyen aylarda çekiliş sırasına göre hak sahipleri dairelerine kavuşacağı açıklandı.

ko-16-1.jpg

11 İLDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Mustafa Karslıoğlu, depremin yıl dönümü yaklaşırken 11 şehirde binlerce konut için çalışmaların sürdüğünü aktarırken, bu durumun ülkeyi ve vatandaşları gururlandıran bir tablo olduğunu belirtti.

Karslıoğlu, bütün şantiyelerde 7 gün 24 saat esasına göre çalışmaların sürdüğünü açıklarken özellikle Ceyhan, Yumurtalık, Şambayadı ve Buruk'ta çalışmaların çok yoğun sürdüğünü aktardı. Her bin konut için bin işçinin çalıştığını söyleyen Karslıoğlu, bu TOKİ şantiyelerinin ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını ve ekonomik anlamda ciddi destek sunduğunu belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.