Hatice Kolçak’tan yatırımcıya kritik uyarı ‘Aman dikkat paranızı kaptırmayın’

Hatice Kolçak’tan yatırımcıya kritik uyarı ‘Aman dikkat paranızı kaptırmayın’
Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, Türk yatırımcılara 'sakın' diyerek yapılmaması konusunda uyardı.

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, Türk yatırımcılara 'sakın' diyerek yapılmaması konusunda uyardı.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevden affını istemesi ile birlikte Merkez Bankası yeni başkanın yardımcılık görevini yürüten Fatih Karahan atandı. Milyonlarca Türk yatırımcı haftanın ilk gününde borsanın nasıl tepki vereceğini araştırıyor. Bu neticede çoğu uzman isim ise istifa ve beraberinde gelen yeni başkan sonrasında piyasalar üzerindeki beklentilerini açıklıyor.

NE OLMUŞTU

Son dönemlerde Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt’un Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla gündeme oturmuştu. Hafize Gaye Erkan ise bu iddiaları yalanlamıştı.

Erkan, sosyal medya hesabı X’ten paylaştığı açıklama ile TCMB Başkanlığı görevinden affını istediğini açıklamıştı. Ardından gece saatlerinde Resmi Gazete’nin yayımlanması ile birlikte yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu.

1781058-0.jpg

YENİ HAFTADA BORSA DÜŞECEK Mİ?

Son olarak Merkez Bankası’ndaki bu hareketlenme çoğu yatırımcıyı tedirgin duruma getirdi. Borsa İstanbul’da ise bu değişime karşın bir miktar düşmesi çoğu yatırımcı tarafından bekleniyor. Ancak bazı uzman isimler ise yatırımcılara kritik uyarıda bulunuyor. Onlardan biri ise Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, oldu.

KOLÇAK: PANİK YAPAN MALINI KAPTIRIR

Yeni haftada yatırımcılara kritik uyarıda bulunan Kolçak, “Panik yapıp da elinizdeki yatırım satmayın. Aşağıya düşse bile satmayıp mal almamız gerekiyor. Özellikle borsada aylardır düşen bir grafik var. Birazda kazanma dönemine girdik. Dolayısıyla panik yapan malını kaptırır. Yoksa hiç alamaz” ifadelerini kullandı.

hatice-kolcak-21.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.