Bir kent daha ekmeği zamlı yiyecek

Bir kent daha ekmeği zamlı yiyecek
Yozgat’ta 6.5 TL'ye satılan 210 gram somun ekmek zamlanarak 8 lira oldu. Yozgatlıların sabahları simit yerine tercih ettikleri yöresel parmak çörek de zamlanarak 9 liradan satılmaya başlandı.

Yozgat fırıncılarının zam kararı bugün uygulanmaya başlayınca vatandaşlar 6.5 liradan aldıkları ekmeklere bugün 8 lira ödedi.

Parmak çöreğin fiyatı da somun ekmekle birlikte zamlanarak 7 liradan 9 liraya çıktı. Yeni zamla son altı ayda iki kere zam gören ekmeğin fiyatı 4 liradan 8 liraya çıkmış oldu.

Yıllardır Yozgat'ta fırın işleten Hakan Uğur maliyetlerin çok yükseldiğini söyleyerek fırınların doğal gaz ile çalıştığını işyerlerinin kira olduğunu bu yüzden artık zam yapmak zorunda kaldıklarını anlattı. Hakan Uğur büyükşehirdeki fırınların da aynı maliyetlerle üretim yaptıklarını ve ekmeği 10 liradan sattıklarını hatırlatarak, 8 liralık ekmeklerin ucuz bile sayılabileceğini belirtti.

Diğer bir fırın ustası ise vatandaşların da artık ekmeğe gelen zamma tepki vermediklerini söyleyerek "halk artık yadırgamıyor" diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.