Berber fiyatlarına rekor zam 'Tıraş olmak lüks oldu'

Berber fiyatlarına rekor zam 'Tıraş olmak lüks oldu'
Berberlerde yeni yılın gelmesiyle birlikte fiyat artışları göze çarpıyor.

Yeni yılın gelmesiyle birlikte berberlerde saç ve sakal tıraşı fiyatlarında artışlar yaşanıyor. İstanbul genelinde geçtiğimiz yıl 150-200 lira arasında olan saç ve sakal tıraşı ücretleri, bu yıl 250-500 lira aralığına kadar yükseldi. Berber fiyatlarında görülen bu değişim, semt bazında da farklılık gösteriyor.

aw128502-01.jpg

Berberlerin karşılaştığı kira, elektrik, su ve çalışan ücretlerindeki artışlar, hizmet bedellerine yansıyor. Geçen yılın Ocak ayında 150 lira seviyelerinde olan saç kesim fiyatları, bu yıl 300-400 lira bandına çıkmış durumda.

Bazı İstanbul semtlerinde ise bu rakamlar daha da yüksek olabiliyor. Sakal kesimi için talep edilen ücretler de 100-200 lira aralığında değişiyor. Dolayısıyla, saç ve sakal bakımı yaptırmak isteyenler, 250 ile 500 lira arasında bir miktara hazır olmalılar.

aw128502-02.jpg

Berberler, fiyat artışlarının başlıca sebeplerinin dükkan kirası ve genel zamlar olduğunu belirtiyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan berber Göktuğ Buğra Togel, "Hayat pahalılığı nedeniyle biz de bu zorlu sürece girdik. Özellikle kira, elektrik ve su fiyatlarındaki artışlar işletmemizi etkiliyor. Müşterilerimiz, genel fiyat artışlarının farkında ve bu konuda anlayış gösteriyorlar. Farklı semtlerdeki fiyat farklılıkları ise kira miktarlarından kaynaklanıyor. Şu anki saç ve sakal tıraşı fiyatımız 350 lira ve bu miktarı revize etmek zorunda kalacağız. Üç ay veya altı ayda bir fiyatlarımızı güncelleyebiliyoruz. Geçen yılın fiyatı 250 liraydı" şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Şükrücan Develi ise, "Esnaf arkadaşlara hak veriyoruz. Maliyetlerdeki artışlar nedeniyle berberlerdeki zamları anlayışla karşılıyoruz. Geçen sene saç ve sakal için 200 lira ödüyordum, bu sene ciddi bir artış yaşandı" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.