Özel eğitime ihtiyaç duyanlara için verilecek destekler belli oldu

Özel eğitime ihtiyaç duyanlara için verilecek destekler belli oldu
Hazine ve Maliye Bakanlığı 2024 yılında özel eğitime ihtiyaç duyan bireyler için verilecek eğitim destek tutarlarını belirledi. Yeni tutarlar Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi kurumlar tarağından verilen Erişkinler İçin Engellilik Sağlık Kurulu Raporu'nda en az %20 oranında engelli olduğu, 18 yaş altı çocuklarda da Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu ile özel gereksinimi olduğu belirlenen bireylere özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde verilen destek eğitimleri için ödenecek miktarlar belirlendi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın belirlediği miktarda destek ödemeleri Millî Eğitim Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanacak.

YENİ DESTEK MİKTARLARI AÇIKLANDI

Engelli bireylerin 5580 sayılı Kanun kapsamında açılan özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı bireysel eğitim için aylık 4 bin.692 TL, grup eğitimi için aylık bin 314 TL olarak belirlendi.

Belirlenen bu tutarların Millî Eğitim Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten, aşan kısımları ise ilgililer tarafından karşılanacak.

Bu eğitim desteğini yanlış beyanlarla alarak fazladan ödemeye neden olanlara ödemenin iki katı faizi ile birlikte tahsil edilecek. Tekrarı halinde ise özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin kurum açma izinlerinin iptal edilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.