Kira yardımına dev zam Üstelik aynı anda iki yardımı birden alabilirsiniz

Kira yardımına dev zam Üstelik aynı anda iki yardımı birden alabilirsiniz
İstanbul Büyükşehir Belediyesi her ay düzenli yaptığı kira yardımını 7 bin TL'ye çıkardı. İBB’den yapılan açıklamada belediyeden kira yardımı alanların aynı zamanda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın verdiği kira yardımını alabileceği belirtildi.

İBB, riskli binalarda oturanlar için her ay yaptığı kira yardımına yüzde 55 zam yaptı. Olası bir büyük depremde yıkılacaklar arasında bulunan binalarda oturanlara yapılan kira yardımı böylece 4 bin 500 liradan 7 bin liraya yükseldi. Kira yardımına yapılan yüzde 55'lik zammın artan geçim sıkıntısı nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmalarının sekteye uğramaması için yapıldığını belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentsel dönüşümü hızlandırmak ve İstanbul’un depreme dirençli bir kent haline getirilmesi amacıyla başlattığı kira yardımında büyük oranda artışa gitti.

istanbulkonut.jpg

İstanbul'da Hızlı Tarama Yöntemi ile belirlenen en riskli gruptaki binalar için yapılan kentsel dönüşüm kapsamındaki kira yardımları gelecek ay itibariyle yüzde 55 zamlı verilecek.

KİRA YARDIMLARI 18 AY BOYUNCA ÖDENECEK

İBB Encümeni İstanbul sınırları içinde yaşayan maliklere 18 ay boyunca verilen aylık 4 bin 500 TL kira yardımının 7 bin TL’ye çıkarılmasını onayladı. Kiracılara 12 ay boyunca sağlanan aylık 4 bin 500 TL yardım da yine 7 bin TL’ye çıkarıldı. Riskli binada ikamet etmeyenlere 18 ay boyunca aylık 3 bin TL tutarındaki yapılan yardıma da yüzde 50 zam yapılarak 4 bin 500 TL’ye çıkarıldı.

KİRA YARDIMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Kira yardımı İBB yetkisinde bulunan yüksek riskli ve yapılan incelemede kendi kendine çökme ihtimali olduğu belirlenen 1.556 binada yaşayanlar için geçerli olacak. Kira yardımından yararlanmak isteyenler, konutun riskli olduğunun belirlenmesi sonrası tahliye edilecek ve yıkım işlemlerine geçilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.